Mijn Superkracht.nl

Agenda

Mijn Superkracht organiseert regelmatig webinars, cursussen en bijeenkomsten voor ouders, leerkrachten en begeleiders met een eigen praktijk. Op deze pagina vind je meer informatie en de links naar deze activiteiten.

Trainingen

Op naar jouw Superpraktijk!

Toen ik 11 jaar geleden startte met mijn eigen praktijk, maakte ik me niet zoveel zorgen of ik mijn leerlingen goed zou kunnen begeleiden. Na bijna 10 jaar op een basisschool gewerkt te hebben, eerst als groepsleerkracht en later ook als ib'er en rugzakbegeleider, had ik daar wel vertrouwen in.

Nee, ik maakte me vooral druk om het hebben van een eigen bedrijf. Zou ik dat wel kunnen?

Inmiddels heb ik gemerkt dat ondernemen een vak apart is. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden, dat het soms bijna net zo veel werk is als alles wat komt kijken bij het begeleiden van mijn leerlingen. Overigens helpt het dan wel als je dingen meteen goed regelt, want dan hoef je er daarna niet meer naar om te kijken.

In deze training zetten we de basis neer voor jouw superpraktijk!

Ben jij van plan te gaan starten met een eigen praktijk of wil je jouw praktijk naar een hoger niveau tillen en kun jij wel wat hulp gebruiken bij de zakelijke kant hiervan? Dan vertel ik je graag meer over deze training! Via deze link vind je natuurlijk nog meer informatie, maar je kunt je ook aanmelden voor een gratis oriënterend gesprek per videochat.

Aan de slag met video!

Voel jij je ook soms net een kapotte langspeelplaat of een DVD met 1 scène op herhaling, omdat je steeds dezelfde uitleg moet herhalen? Ik merk zo vaak dat leerlingen zich na een week mijn uitleg van de sessie ervoor niet meer kunnen herinneren en dat het geven van oefeningen om het thuis nog te herhalen geen enkel effect heeft, omdat ze het toen ook al niet meer wisten. Soms hebben hun ouders het nog wel uitgelegd, maar heeft dat alleen voor extra verwarring gezorgd doordat zij het anders hebben uitgelegd dan ik.

Daar is een oplossing voor: video!

Sinds ik mijn uitleg opneem en de video deel met mijn leerling, is dit probleem opgelost. Door de uitleg te bekijken voordat de oefeningen gemaakt gaan worden, lukt dat veel beter en ook de ouders weten zo op welke manier ik iets uitleg. De leerkrachten zijn er trouwens ook heel blij mee, want ook voor hen is dit veel duidelijker dan wanneer ik een uitleg probeer weer te geven op bijvoorbeeld een strategiekaartje

Doe even sociaal

Video is ook ideaal als je je bereik op social media wil vergroten. Je zult merken dat berichten met een video door veel meer mensen bekeken worden en dat je ook meer reacties krijgt, precies wat de bedoeling is.

Wil jij aan de slag met video?

Kijk dan hier voor meer informatie over de online training "Aan de slag met video!"

Begeleiden via videochat

Vanwege de coronacrisis stappen steeds meer begeleiders over op begeleiding via videochat, zodat ze toch hun leerlingen kunnen blijven begeleiden. Maar hoe doe je dat als je geen ervaring hebt met videochat? Speciaal voor wie zich hier zorgen over maakt, verzorgt Annemieke Augusteijn hier een live online training over. Klik op de knop hieronder voor meer informatie!

Webinars

Een webinar is een lezing waarvoor je de deur niet uit hoeft en die je later nog eens kunt bekijken. De lezing wordt online uitgezonden en het enige wat je hoeft te hebben om het te volgen is een computer, tablet of telefoon met internet. Wil je meer weten over webinars in het algemeen, kijk dan hier

Later de opname bekijken

De meeste webinars kun je ook achteraf bekijken. Ben je verhinderd op het moment dat het webinar gehouden wordt en wil je achteraf de link ontvangen? Meld je dan toch aan voor het webinar dat je wilt bekijken en je ontvangt achteraf de link naar de opname. Als je een webinar niet achteraf kunt bekijken, staat dat er duidelijk bij.

Activiteiten van het netwerk

De begeleiders die gebruik maken van de leeromgeving van Mijn Superkracht, vormen samen ook een actief netwerk. Als je wilt kun jij hier ook gebruik van maken, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de netwerkdag of de basistraining BHV.

Klik op deze knop voor een overzicht.

Op de hoogte blijven

Door je hier aan te melden, ontvang je regelmatig een mail met daarin onder andere de informatie over nieuwe activiteiten. Als extraatje ontvang je dan bovendien ook een aantal downloads, zoals een e-book over Cito-toetsen en voorbeeldbestanden voor begeleiders.