Mijn Superkracht.nl

Back to school

Kan je kind voor of bij de start van het nieuwe schooljaar wel een steuntje in de rug gebruiken? Lees dan vooral even verder!

In de zomervakantie zijn kinderen meestal "wat minder" bezig met de vaardigheden die belangrijk zijn op school. Dat is vooral heel heerlijk en precies de bedoeling van de vakantie, maar voor sommige kinderen betekent dat dat ze aan het begin van het schooljaar weer even op gang moeten komen. Er is wat kennis weggezakt en zodra ze die weer opgehaald hebben, kunnen ze echt beginnen. Om deze kinderen op gang te helpen, bieden de begeleiders van Mijn Superkracht dit jaar een aantal online trainingen aan. Op deze pagina lees je daar meer over.

Live en/ of geautomatiseerd

Je vindt op deze pagina verschillende trainingen. Sowieso verschillen ze natuurlijk van elkaar wat betreft onderwerp, maar ook de manier waarop je kind ze kan volgen verschilt.

Er zijn trainingen die (deels) live verzorgd worden. Je kind volgt dan een aantal online sessies en krijgt daarin de uitleg om de overige oefeningen zelfstandig te kunnen maken.Deze sessies vinden over het algemeen plaats in een groepje. Andere trainingen zijn volledig geautomatiseerd. Dat betekent dat je kind de lessen kan bekijken op het moment dat jullie uitkomt en dat jullie samen het tempo bepalen.

Uiteraard staat bij elke training er duidelijk bij of het een live of een geautomatiseerde training is.

Escaperoom-quest ‘Op zoek naar de gouden komma’

Door Mirjam Schumacher, praktijk De Ladder

Leer alles over breuken, procenten en kommagetallen door het spelen van een escaperoomspel!

Gaat jouw kind in het nieuwe schooljaar naar groep 7 of 8 en heeft het moeite met breuken, procenten en kommagetallen? Dan is deze Escaperoom-quest echt iets voor jullie!

In 5 dagen wordt alle leerstof over dit onderwerp stapsgewijs herhaald in live online lessen van 45 minuten. Na de lessen gaat je kind oefenen in een online Escaperoom. Hij vindt na deze 5 dagen de gouden komma, die je kunt inruilen voor een cadeaubon van €7,50.

Meld je snel aan, want er is plek voor maximaal 5 deelnemers!

Online Training Huiswerkstress Oplos-Systeem

Door Brigitte Lebbink-Burmanjer, Eigenwijs Leren 

Ben je de dagelijkse strijd met je puber over het huiswerk helemaal zat, omdat het toch niets oplost?

Hoe zou je het dan vinden als je zoon/dochter precies die vaardigheden leert die nodig zijn voor een goede huiswerkaanpak?

Eén van de grootste belemmeringen voor huiswerksucces is namelijk dat pubers niet weten dat ze leren kunnen LEREN. Ze blijven het daarom doen op een manier die niet voor hen werkt, waardoor de uitkomst ook steeds hetzelfde is… Dit zorgt voor de nodige paniek, demotivatie en frustratie bij je puber. En die frustratie zit dan ’s avonds bij jou op de bank!  

Om pubers te helpen bij hun huiswerkaanpak, heeft Brigitte een Online Training ontwikkeld: het Huiswerkstress Oplos-Systeem.

Het Huiswerkstress Oplos-Systeem is een gedetailleerde videotraining, boordevol praktische tips, tools en opdrachten. Deze training bestaat uit 3 modules met in totaal 10 lessen en kun je thuis geheel in je eigen tempo volgen.

Wil je de huiswerkaanpak en de motivatie van je puber een flinke boost geven? En eindelijk weer eens wat rust en gezelligheid thuis?

Bestel en krijg direct toegang!

Inzicht in taalkundig ontleden

Door Linda Tukker, RT praktijk Inzicht

Ontleden: de meeste kinderen (én ouders) beginnen dan diep te zuchten als het onderwerp ter sprake komt. Het is namelijk een mega groot onderdeel van de Nederlandse taal waar we soms liever voor weglopen want hoe zat het ook alweer? Helaas is dit niet alleen zo in de Nederlandse taal. We hebben deze grammaticale begrippen ook nodig in de vreemde talen.
De begrippen zoals: zelfstandig naamwoorden, bijvoegelijk naamwoorden, persoonsvorm, meewerkend voorwerp, hoofdzin, bijzin, tussenwerpsel en nog veel meer van deze begrippen vliegen je dan om de oren.

Het grootste probleem is dat dit in zeer korte tijd op school wordt aangeboden, heel abstract voor kinderen is, ze zijn er soms nog helemaal niet aan toe. Ook wordt er al vrij snel verwacht dat al die begrippen duidelijk zijn.


Kinderen gaan vaak de mist al in bij het sorteren van de begrippen en de twee soorten van ontleden. Je hebt namelijk taalkundig- en redekundig ontleden. Dus als je met één variant bezig bent is het handig dat je weet welke begrippen je dan moet gebruiken en hoe je daarmee om moet kunnen gaan. Daarom heeft Linda deze online training gemaakt voor kinderen uit groep 6,7,8 en van de middelbare school die door de grammaticale bomen het bos niet meer zien.

Live Online Training Woordjes en Begrippen Leren*

Door Brigitte Lebbink-Burmanjer, Eigenwijs Leren

Te weinig resultaat op school bij het leren van woordjes Engels, Frans, Duits of Spaans?  Dit kan anders...  Ontdek hoe je in 4 weken van dikke onvoldoendes moeiteloos mooie cijfers maakt.

Woordjes eindeloos op dezelfde (talige) manier herhalen, het bekende ‘stampen’, heeft weinig zin. Leren met behulp van unieke visuele leer-en geheugentechnieken werkt wel.

Voor wie is deze training?

  1. Voor pubers die worstelen met het leren en onthouden van woordjes in het Engels, Frans, Duits of Spaans.
  2. Voor pubers die veel tijd kwijt zijn aan het leren van begrippen bij de zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis of biologie.
  3. Voor alle pubers die graag goede cijfers halen voor het leren van woordjes en die stampwerk oersaai vinden.

*De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat de effectiviteit van visuele technieken bewijst.

De training Woordjes en Begrippen Leren is een zeer complete training met motiverende actiebladen en waardevolle video’s. De training bestaat uit 4 modules (10 lessen) die LIVE online worden gegeven. Voor de actie #backtoschool is er een bonus aan toegevoegd van 2 extra LIVE Vraag-en-Antwoord lessen.