Mijn Superkracht.nl

16
03
2016

Foutje, bedankt!

Zoals je weet is één van mijn doelstellingen om mijn werk zo makkelijk en goed mogelijk te doen door gebruik te maken van ICT. En meestal ben ik heel blij met de manier waarop ik dit doe, maar soms gaat het mis. Gelukkig tot nu toe meestal niet heel erg, maar er waren wel wat momenten dat het flink mis ging. In dit blog deel ik een paar van mijn blunders met je.

Druk webinar

Een aantal weken geleden verzorgde Eveline Kaleveld van Kleutersdigitaal voor ons een webinar over het gebruik van apps bij het leren lezen. Dit bleek een heel populair onderwerp en de aanmeldingen stroomden binnen, het beloofde het drukste webinar ooit te worden. Aan het begin van het webinar viel het aantal mensen dat live meeluisterde wat tegen, maar daar zocht ik nog niets achter. 

Toen we de inleiding achter de rug hadden en Eveline aan haar verhaal begonnen was, wilde ik de link nog delen op social media, zodat nieuwe geïnteresseerden nog konden aanhaken. Maar toen bleek tot mijn grote schrik dat een aantal mensen via Twitter aan ons had laten weten niet te kunnen inloggen omdat de maximum capaciteit van het programma was bereikt! Ik heb toen direct contact opgenomen met de helpdesk en het bleek dat met mijn abonnement bij het programma een beperkt aantal deelnemers was toegestaan. En ja, doordat ik normaal gesproken dat maximum niet bereik, had ik dat niet eerder gemerkt.

Natuurlijk gebeurt me dit niet nog een keer, voortaan is er een beperkt aantal inschrijvingen voor een webinar mogelijk, zodat je, als je je aanmeldt, altijd verzekerd bent van een plekje. En is de inschrijving gesloten, dan kun je je ook aanmelden om de link achteraf te ontvangen. Nu maar hopen dat Eveline nog vaker een webinar wil verzorgen.

Open microfoon

Tijdens live webinars vallen blunders natuurlijk het meeste op, maar soms lijkt alles op het moment zelf goed te gaan en krijg ik achteraf een verrassing. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens het webinar over dyslexie. Het was zo'n moment waarop alles mis leek te gaan en ik apetrots was dat ik het zo goed had opgelost. Mijn man was die avond niet thuis en mijn zoon kwam huilend naar beneden, tijdens het webinar. Gelukkig heb ik altijd pauzefilmpjes klaarstaan voor noodgevallen zoals deze, dus ik heb er direct eentje gestart, mijn zoon getroost en in mijn bed gestopt en ben daarna weer verder gegaan met het webinar. Mooi opgelost toch!

Na afloop bekeek ik de opname* om te zien of dit erg storend was voor de deelnemers. Toen bleek dat de filmpjes om juridische redenen niet worden opgenomen, maar het geluid van mijn microfoon wel! Voortaan zet ik dus altijd als ik niet aan het woord ben mijn microfoon uit.

*Deze opname is alleen te bekijken als je een videolicentie hebt, meer informatie daarover lees je hier.

Facebook-actie

Ik gebruik over het algemeen gratis of niet al te dure tools, vooral als ik nog aan het uitproberen ben of iets prettig werkt. Zo ook toen ik voor het eerst een echte Facebook-actie op touw ging zetten. Ik had via een aantal blogs een gebruiksvriendelijke app gevonden om te gebruiken voor mijn actie en heb in een paar uur (het is toch even wennen zo'n nieuw programma) alles ingesteld en klaargezet. Toen ik vervolgens de actie wilde lanceren, ontdekte ik dat er in de gratis variant van de app maar 5 mensen mee konden doen. Dat is wel een beetje weinig voor een actie waarmee je 5 prijzen weggeeft, dus ik heb toch maar een andere oplossing gezocht.

 

Door: Annemieke Augusteijn

Annemieke, gediplomeerd leerkracht en Remedial Teacher in 's-Hertogenbosch, is de bedenker van Mijn Superkracht. In de begeleiding van haar leerlingen zet zij ICT in om de kracht van kinderen zichtbaar te maken.
Terug