Mijn Superkracht.nl

09
11
2015

Mindmappen werkt!

mindmap uit TrouwZojuist zag ik digitaal dat in Trouw een groot artikel staat over Leren Leren: tips voor de toetsweek!
Daarbij zijn alle tips zijn verwerkt in een mindmap en dat is niet voor niets! Ik heb net weer ervaren dat Mindmappen werkt! Met mindmappen schrijf jij je informatie op in een logisch verband, en daarbij gebruik je  kleur en tekeningen, dan onthoud je het makkelijker. De kids die met mij gemindmapt hebben, kunnen het beamen: als ze eenmaal over de 'hobbel' heen zijn van het moeten gaan tekenen en kleuren en zij hebben gemerkt hoeveel leer- en tijdwinst ze boeken met een mindmap, dan zijn ze snel overgehaald.

Dit is ook het idee achter mindmappen: aanbrengen van de structuur, de kleur en aanboren van creativiteit en daarmee het inzetten van de rechterhersenhelft samen met de linkerhelft. Niet alleen lezen, samenvatten en leren, maar aan de slag met je beide hersenhelften. Dat leert toch veel makkelijker? Ik denk dat daarom de boeken van Geronimo Stilton zo populair zijn, de kleurtjes, de verschillende lettertypes, de afwisseling zorgen dat het boeiend blijf, maar ook dat beide hersenhelften getriggerd blijven.

Wil jij ook leren mindmappen? Dat kan!

In de cursus Ik leer leren komt dit natuurlijk aan bod. In vijf lessen van anderhalf uur leer je mindmappen, slim plannen en organiseren maar ook jouw kwaliteiten  en leervoorkeuren, hoe jij je het beste kunt concentreren en nog veel meer.  Lees hier meer! 

Terug