Mijn Superkracht.nl

02
06
2015

Minibieb Juf Margot

Een tijdje geleden kwam ik op het internet de Minibieb tegen. Nieuwsgierig geworden ben ik op zoek gegaan naar wat dat nu precies is. En… ik ben verkocht.

Een minibieb is een kastje dat bijvoorbeeld in de openbare ruimte staat of bij iemand in de tuin. En de boeken in het kastje mogen de mensen boeken lenen, ruilen of toevoegen.

Ik ben zelf gek op lezen en gek op kinderen. Dus… op zoek naar een kastje voor mijn eigen minibieb voor kinderen.

Na verschillende bezoeken aan de kringloopwinkel lukt het mij maar niet om een kastje naar m’n zin te vinden. Maar toen ik een keer aan het snuffelen was op het internet kwam ik mijn kastje tegen op  Marktplaats. En ook nog bij mij in de buurt. Mooier kon het niet worden. Ik wist gelijk dat dit HET kastje was. Na verschillende biedingen en telefonisch contact kon ik dan mijn kastje ophalen.

Nu kwam het leuke werk. Ik wilde het kastje graag in de kleuren van mijn praktijk. Want dat ben ik ook nog; remedial teacher. Dus ik naar de winkel voor verf en allerhande andere dingen om het kastje te pimpen. Op het internet een sticker besteld voor op het deurtje en stickers voor op boeken die ik graag terug wil zien in m’n minibieb. En een leuke slinger gehaakt.

Na een weekje schilderen door mijn man en plakken enz. door mijzelf was dan het kastje klaar.

Vol trots heb ik het buiten gezet onder onze poort.

En wat voelde dat lekker. Mijn kastje, mijn kleuren en mijn boeken. Trots!

Van vrienden en kennissen heb ik al extra boeken gekregen voor m’n bieb. Op twitter wordt ik geretweed en op m’n facebook pagina word ik geliket door veel mensen. Iedereen vindt het een leuk idee. Maar… worden de boeken wel netjes teruggebracht? Nemen ze de boeken niet mee zonder ze terug te brengen? Ik heb die twijfel niet. Laat de kinderen in mijn buurt maar genieten van de boeken. Als kinderen gaan lezen door een boek uit mijn minibieb dan word ik daar heel blij van.

Mijn Minibieb staat nu een hele dag buiten. Ik kijk regelmatig of ik iemand boeken zie lenen. Maar, ik heb nog niemand gezien. Als ik het kastje laat zien aan m’n neefje blijken er al boeken geleend te zijn. Een buurvrouw heeft een enthousiaste reactie geschreven in m’n schriftje. En ik? Ik straal en gloei. Van trots.

Door: Margot Van Zuijlen

Ik ben Margot van Zuijlen. Getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons. Ik ben na een aantal jaren als juf mijn praktijk gestart omdat ik het heel mooi vind om te zien hoe kinderen groeien als ze even die extra aandacht krijgen. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om mij te verdiepen op verschillende gebieden.
Terug