Mijn Superkracht.nl

Handleiding leeromgeving

Goed om vooraf te weten

Alles bij elkaar

Goede communicatie tussen een leerling, zijn of haar ouders, een remedial teachers of logopediste en de leerkracht op school is enorm belangrijk om de begeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van mail of Whatsapp, maar dat heeft een belangrijk nadeel:

Als ik vroeger iets wilde terugzoeken wat we hadden afgesproken en ik wist niet meer precies wanneer de afspraak gemaakt was, was ik veel tijd kwijt met het doorzoeken van mijn mail, Whatsapp en SMS'jes. Nu staat alles bij elkaar in de leeromgeving en heb ik het zo gevonden!

De online leeromgeving van mijn Superkracht is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alle informatie en afspraken over de begeleiding van een leerling te vinden zijn op 1 plek, zodat je alles snel terug kunt vinden. In het begin is het waarschijnlijk even wennen om de leeromgeving hiervoor te gebruiken, maar in deze handleiding zal ik je laten zien dat je net zo snel een berichtje verstuurt in de leeromgeving als via Whatsapp. 

Niets vooraf installeren

De leeromgeving is een website, dat betekent dat je niets hoeft te installeren voor het gebruik en dat je vanaf elk apparaat met internet naar de leeromgeving kunt gaan. 

Om dit snel te kunnen doen, is het handig om een link naar de leeromgeving op je startscherm van je smartphone of tablet te zetten. Hier zie je hoe je dit doet.

Verschillende accounts

De leeromgeving van Mijn Superkracht kent verschillende accounts. De mogelijkheden die jij hebt binnen de leeromgeving is afhankelijk van het soort account dat je hebt. Toch is er ook een aantal handelingen die voor elke gebruiker hetzelfde zijn. In de handleiding begin ik met de onderdelen die voor elke gebruiker hetzelfde zijn. Daarna volgt per gebruiker een lijst met links naar de specifieke handelingen.

Filmpjes

Wil je liever zien hoe je de handelingen uitvoert? In veel gevallen kun je de filmpjes bekijken die horen bij deze handleiding. Bij een onderdeel waarvan ik een filmpje heb gemaakt, staat ook een direct link naar dat filmpje.