Mijn Superkracht.nl

Mijn Superkracht voor kinderen

Mijn Superkracht is voor kinderen!

Welkom op de kinderpagina van Mijn Superkracht. Op deze pagina staat alleen maar informatie voor jou!

Remedial teaching

Je hebt misschien gezien dat mijn Superkracht een site voor online remedial teaching is. Wat online betekent, weet je waarschijnlijk wel. Dat betekent dat iets via internet gaat. Maar weet je ook wat remedial teaching is?

Remedial teaching is de begeleiding van kinderen die het leren moeilijk vinden. Zo moeilijk dat ze zich op school helemaal niet meer prettig voelen. De bedoeling van die begeleiding is ervoor te zorgen dat ze makkelijker gaan leren en nog belangrijker: dat ze zich weer fijner gaan voelen.

het logo van mijn superkracht

Jouw Superkracht

Bij de remedial teaching maken we gebruik van de dingen waar jij goed in bent, dit zijn jouw Superkrachten!

Een voorbeeld hiervan is het leren van tafels. Sommige kinderen vinden het heel moeilijk om ze uit hun hoofd te leren, maar zingen wel heel makkelijk liedjes mee. Speciaal voor die kinderen is er een cd met tafelliedjes. Als je die liedjes kent, ken je ook de tafels.

Filmpjes

Veel van de dingen die normaal gesproken de juf uitlegt, kunnen wij je ook uitleggen. Maar als je dan later aan het oefenen bent, is het misschien fijn om het nog een keer te horen. Daarom hebben wij filmpjes gemaakt waarin allerlei regels van spelling en rekenen worden uitgelegd. Die staan allemaal bij elkaar op Youtube zodat je ze makkelijk kunt vinden.

Als je begeleiding krijgt van één van ons staat het goede filmpje ook altijd bij je opdracht, dan is het dus nog makkelijker!

Eigen filmpjes

Soms werkt het algemene filmpje niet zo fijn voor jou, bijvoorbeeld omdat je andere woorden gebruikt of omdat iets wat jij moeilijk vindt er nog niet zo uitgebreid in uitgelegd wordt. Dan kan de begeleider samen met jou een filmpje maken. Dat filmpje komt dan ook op Youtube, maar zo dat alleen jij, je ouders en je juf of meester het kan zien. Hieronder staat een voorbeeld van zo'n filmpje.