De leeromgeving is aanvankelijk ontwikkeld om het contact tussen kinderen en ouders en de begeleider makkelijker te laten verkopen. Begeleiders kunnen die dingen die ze voorheen in een wisselschriftje zette nu noteren in de leeromgeving. Dit zijn bijvoorbeeld huiswerkopdrachten, verslagen van een sessie of onderzoeksverslagen. Bij deze notities kunnen ze ook een bestand of een link meesturen. Natuurlijk kunnen leerlingen en ouders ook op deze berichten reageren en als een opdracht is gemaakt, kunnen ze die ook inleveren.
Voor de begeleiding is het vaak ook belangrijk dat de leerkracht van een kind weet wat er in de sessies gebeurt, daarom kan er voor hen ook een account gekoppeld worden aan het account van je kind. Hiervoor vraagt je begeleider vooraf toestemming, zodat jij ook weet wie toegang heeft tot de gegevens van je kind.
Niet alle informatie die gedeeld wordt in de leeromgeving is ook bedoeld voor je kind. Soms is het beter als je kind bepaalde dingen niet leest. Daarom zijn bepaalde delen van de leeromgeving, zoals het logboek, met een extra wachtwoord afgeschermd voor je kind. Je begeleider geeft je dit wachtwoord aan het begin van een begeleidingstraject.
Naast dat de leeromgeving de begeleider helpt om makkelijker contact te houden, kan hij er ook zijn eigen aantekeningen in bijhouden. Zo heeft hij alle informatie over de begeleiding van je kind bij elkaar.
Omdat er best veel persoonlijk informatie over je kind in de leeromgeving staat, is deze goed beveiligd. Een aantal voorbeelden van de beveiliging van de leeromgeving zijn:
In de privacyverklaring van Mijn Superkracht lees je meer over hoe we jouw gegevens en die van je kind beschermen. De begeleider van je kind kan je meer vertellen over hoe hij binnen zijn praktijk met die gegevens omgaat.
Als je begeleider je een factuur stuurt voor de begeleiding, kan hij die ook in de leeromgeving uploaden. Daar kan hij ook bij aangeven of de factuur al betaald is.
Deze facturen zijn natuurlijk niet zichtbaar voor de leerkracht wiens account is gekoppeld aan dat van je kind.
Alle informatie over de mogelijkheden van de leeromgeving en hoe je er gebruik van maakt vind je in de handleiding.
We gebruiken cookies om te helpen deze site beter te maken. Lees ons cookie statement voor meer informatie.