Mijn Superkracht.nl

De leeromgeving

Communcatie

De leeromgeving is aanvankelijk ontwikkeld om het contact tussen kinderen en ouders en de begeleider makkelijker te laten verkopen. Begeleiders kunnen die dingen die ze voorheen in een wisselschriftje zette nu noteren in de leeromgeving. Dit zijn bijvoorbeeld huiswerkopdrachten, verslagen van een sessie of onderzoeksverslagen. Bij deze notities kunnen ze ook een bestand of een link meesturen. Natuurlijk kunnen leerlingen en ouders ook op deze berichten reageren en als een opdracht is gemaakt, kunnen ze die ook inleveren.

Account voor de leerkracht

Voor de begeleiding is het vaak ook belangrijk dat de leerkracht van een kind weet wat er in de sessies gebeurt, daarom kan er voor hen ook een account gekoppeld worden aan het account van je kind. Hiervoor vraagt je begeleider vooraf toestemming, zodat jij ook weet wie toegang heeft tot de gegevens van je kind.

Kiezen wat je kind ziet

Niet alle informatie die gedeeld wordt in de leeromgeving is ook bedoeld voor je kind. Soms is het beter als je kind bepaalde dingen niet leest. Daarom zijn bepaalde delen van de leeromgeving, zoals het logboek, met een extra wachtwoord afgeschermd voor je kind. Je begeleider geeft je dit wachtwoord aan het begin van een begeleidingstraject.

Dossier

Naast dat de leeromgeving de begeleider helpt om makkelijker contact te houden, kan hij er ook zijn eigen aantekeningen in bijhouden. Zo heeft hij alle informatie over de begeleiding van je kind bij elkaar.

Beveiliging

Omdat er best veel persoonlijk informatie over je kind in de leeromgeving staat, is deze goed beveiligd. Een aantal voorbeelden van de beveiliging van de leeromgeving zijn:

  1. Je logt in met een wachtwoord èn met een code per SMS
  2. Bestanden worden versleuteld opgeslagen
  3. In de meldingen die je vanuit het systeem krijgt, staan behalve je naam geen persoonlijke gegevens

In de privacyverklaring van Mijn Superkracht lees je meer over hoe we jouw gegevens en die van je kind beschermen. De begeleider van je kind kan je meer vertellen over hoe hij binnen zijn praktijk met die gegevens omgaat.

Facturen

Als je begeleider je een factuur stuurt voor de begeleiding, kan hij die ook in de leeromgeving uploaden. Daar kan hij ook bij aangeven of de factuur al betaald is. 

Deze facturen zijn natuurlijk niet zichtbaar voor de leerkracht wiens account is gekoppeld aan dat van je kind.

Handleiding

Alle informatie over de mogelijkheden van de leeromgeving en hoe je er gebruik van maakt vind je in de handleiding.