Mijn Superkracht.nl

Training online begeleiden

5 redenen waarom ik graag begeleid via videochat

In mijn praktijk begeleid ik de meeste leerlingen live, bij mij in de praktijk. Maar als dat handig, nodig of praktischer is, begeleid ik ook leerlingen online, via videochat. Er zijn 5 belangrijke redenen waarom ik dat doe:

  1. de begeleiding is net zo effectief en in sommige gevallen zelfs effectiever dan de begeleiding in de praktijk
  2. we kunnen in minder tijd meer doen
  3. de leerlingen (en eventueel hun ouders) hoeven niet hierheen te komen
  4. de sessies zijn meer flexibel in te plannen
  5. ik kan ook leerlingen begeleiden die niet in mijn directe omgeving wonen

Daarnaast vind ik het stiekem ook gewoon heel fijn omdat ik voor een chatsessie mijn praktijkruimte niet hoef op te ruimen en ik rustig in bijvoorbeeld een joggingbroek de sessie kan doen, niemand die het ziet 

De leerlingen die ik online begeleid

Zoals ik al zei, begeleid ik niet alle leerlingen online. Aan het begin van een traject bespreek ik wat de voorkeur van de leerling en zijn ouders heeft en daar houd ik rekening mee, al kan het wel gebeuren dat we tijdens een traject overstappen van live naar online. Andersom komt eigenlijk zelden voor. Ik begeleid meestal online als:

  1. de leerling ver weg woont, ik heb zo zelfs leerlingen in het buitenland begeleid
  2. de leerling af en toe een 2e sessie in de week nodig heeft, die 2e sessie doe ik eigenlijk altijd online
  3. het moeilijk is om een tijdstip te vinden waarop de leerling bij mij kan komen, maar de leerling wel vanaf de bso of thuis met mij kan chatten
  4. een sessie anders niet door kan gaan omdat de leerling om praktische redenen eenmalig niet bij mij kan komen, bijvoorbeeld vanwege een zieke ouder, autopech, etc.
  5. de leerling het gewoon fijner vindt als hij niet elke week naar mij toe hoeft te komen

Zelf ook online begeleiden?

Lees jij dit en wil je dit ook wel eens proberen? Meld je dan nu aan voor de training online begeleiden. In een paar uur laat ik je zien welke tools je hiervoor kunt gebruiken en hoe je dit kunt organiseren binnen jouw praktijk. Ook gaan we meteen samen oefenen, zodat je na afloop ook echt weet hoe de tools werken.

Voor elke begeleider

De training is geschikt voor iedereen die individueel kinderen begeleidt en die dat ook met behulp van videochat zou willen proberen, dus ook als je logopediste of kindercoach bent, ben je van harte welkom! Mocht je echter contracten hebben met de verzekering, dan is het wel verstandig om even na te vragen of zij ook online begeleiding vergoeden en welke eisen ze in dat geval stellen.

Weinig technische kennis geen bezwaar

De tools die ik je laat zien zijn eenvoudig te gebruiken en vragen weinig technische kennis. Het is dus geen enkel probleem als je minder vaardig bent op de computer en toch graag mee wilt doen. Ik raad je dan wel aan om de live training te volgen. Mocht er dan iets even niet helemaal lukken, dan kan ik je makkelijker laten zien hoe je het aanpakt.

Gebruik Mijn Superkracht geen voorwaarde

Voor de online begeleiding en het volgen van deze training is het gebruik van de omgeving van Mijn Superkracht geen voorwaarde. Hoewel ik het zelf heel handig vind om via de beveiligde omgeving alle informatie en materialen te versturen (voor zover dat mag gezien de auteursrechten), zijn daar ook andere oplossingen voor.

Wel krijg je als gebruiker van de leeromgeving €75,00 korting op de deelnemersbijdrage, deze korting krijg je ook als je je bij het aanmelden van de training direct aanmeldt om de leeromgeving te gaan gebruiken.

Knop "aanmelden"

Kies om te registreren voor een (online) training of webinar. Kies vervolgens uit de lijst de betreffende training (zie het filmpje hieronder).

Praktische informatie

 

Live training

Online training

Data en tijd

Vrijdag 10 januari 2020, 9:30 - 14:00
Maandag 13 januari 2020, 9:30 - 14:00

Dinsdag 14 januari 2020, 10:00 - 14:00
Vrijdag 17 januari 2020, 10:00 -14:00

Plaats

 

Praktijk voor Remedial Teaching Annemieke Augusteijn
Meester Happensoenlaan 27
5237 JM 's-Hertogenbosch

Online
Kosten Begeleiders Mijn Superkracht

€148,75 (Geldt ook bij registratie als begeleider)

€73,75
Kosten overige deelnemers €223,75 €143,75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Klik hieronder op aanmelden en kies om te registreren voor een (online) training of webinar. Kies vervolgens uit de lijst de betreffende training (zie het filmpje hieronder)

Knop "aanmelden"