Mijn Superkracht.nl

Online training begeleiding via Zoom

Je maakt de keuze

De afgelopen maanden hebben veel begeleiders de stap gemaakt van begeleiding in hun praktijk of op school naar online. Nu de scholen weer (deels) open zijn en de maatregelen versoepelen, kun je weer "gewoon" leerlingen gaan begeleiden. Daar blijken nog wel wat hindernissen te nemen te zijn. Lukt het jou om anderhalve meter afstand te (laten) houden? Hoe ga je om met materiaal? Hoe maak je notities zodat die ook zichtbaar zijn voor je leerling? 

Bovendien kun je nog lang niet alle sessie weer hervatten, want misschien zijn er wel scholen waar je nog niet welkom bent en als jij of je leerling verkouden zijn, gaat het hele feest ook niet door.

Kortom, het is zeker nog niet zoals het een paar maanden geleden was.

Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om online te gaan of blijven begeleiden. Dat kan incidenteel, bijvoorbeeld bij verkoudheid, maar ook structureel, als je bijvoorbeeld te weinig ruimte hebt voor 1,5m. Jij bepaalt, hoe fijn is dat!

Wil jij online begeleiden, maar mis je nog handvatten?

Heb jij nog geen of weinig ervaring met online begeleiding? Of heb je het idee dat er meer mogelijk is dan je nu doet?  Dan laat ik je graag zien hoe je de sessies in Zoom kunt verzorgen! 

In een live online sessie laat ik je zien wat er mogelijk is en ga je er ook meteen zelf mee aan de slag. We oefenen alles, zodat je zelf ziet hoe alles werkt, maar je ook ervaart hoe je leerlingen het zien. Na afloop krijg je toegang tot een groot aantal filmpjes waarin alle handelingen nog een keer te zien zijn. Naast de werking van Zoom, laat ik je ook extra tools zien die je in combinatie met Zoom kunt gebruiken.

Voor wie

Voor elke begeleider

De training is geschikt voor iedereen die individueel kinderen begeleidt en die dat ook met behulp van Zoom zou willen proberen, dus ook als je logopediste of kindercoach bent, ben je van harte welkom! Mocht je echter contracten hebben met de verzekering, dan is het wel verstandig om even na te vragen of zij ook begeleiding via videochat vergoeden en welke eisen ze in dat geval stellen.

Ook voor wie weinig ervaring heeft met ICT

De tools die ik je laat zien zijn eenvoudig te gebruiken en vragen weinig technische kennis. Het is dus geen enkel probleem als je minder vaardig bent op de computer en toch graag mee wilt doen. Achteraf houd je toegang tot de pagina met alle filmpjes, zodat je alles later nog eens terug kunt kijken.

Ook voor wie (nog?) geen gebruik maakt van Mijn Superkracht

Voor de online begeleiding en het volgen van deze training is het gebruik van de omgeving van Mijn Superkracht geen voorwaarde. Hoewel ik het zelf heel handig vind om via de beveiligde omgeving alle informatie en materialen te versturen (voor zover dat mag gezien de auteursrechten), zijn daar ook andere oplossingen voor.

Wel krijg je als gebruiker van de leeromgeving 25% korting op de deelnemersbijdrage, deze korting krijg je ook als je je bij het aanmelden van de training direct aanmeldt om de leeromgeving te gaan gebruiken.

Veel gestelde vragen

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Als je een computer hebt met een camera en microfoon, kun je meedoen. 

Hoe kan ik me op de training voorbereiden?

Als voorbereiding op de training kun je vast Zoom installeren op je computer. Verder vraagt de training geen uitgebreide voorbereiding. Wel kan het voor jezelf handig zijn om een lijstje te maken van de dingen die je tijdens een begeleidingssessie doet en die je dus ook graag online wil kunnen doen.

Kan ik de opname van de training ook op een ander moment bekijken?

Nee, dit kan niet. Omdat we tijdens de training vooral heel praktisch gaan oefenen met Zoom en de aanvullende programma's, heeft een opname hiervan bekijken weinig waarde.

Wel krijg je na afloop van de training toegang tot een uitgebreide collectie filmpjes waarin vrijwel alles aan bod komt dat we tijdens de training doen. Mocht je dan even niet meer weten hoe je iets doet, dan kun je het daar snel in opzoeken.

Is dit niet een te grote investering voor iets wat ik weinig nodig heb?

Of het een te grote investering is, kun je alleen zelf bepalen. Maar ik kan je natuurlijk wel vertellen wat hier mijn mening over is. Deze investering verdien je terug doordat sessies die anders afgezegd zouden worden, nu toch door kunnen gaan. Dat geldt trouwens niet alleen nu, met het coronavirus, maar ook als in de toekomst een leerling niet kan komen, omdat een ouder niet kan rijden die dag, omdat de leerling nog een beetje ziek is, omdat..., kun je een sessie via videochat aanbieden.

Als ik kijk naar mijn eigen situatie, zou ik de afgelopen 3 dagen de investering al twee keer terugverdiend hebben, doordat ik zo 6 sessies toch door heb kunnen laten gaan. En de afgelopen jaren is dat denk ik tientallen keren gebeurd.

Ik wil wel graag meedoen, maar ik kan niet op de momenten die je gepland hebt. Heb je ook nog andere mogelijkheden?

Ik heb geen andere vooraf geplande mogelijkheden, maar we kunnen wel samen kijken of we een moment kunnen vinden waarop we alle twee kunnen. Stuur me hier vooral een mail over!

Praktische informatie

Duur van de training: omdat het een heel praktische training is, is de duur van de training afhankelijk van het aantal deelnemers en de voorkennis op technisch gebied. De training duurt maximaal 2,5 uur.

Kosten: de deelnemersbijdrage bedraagt €243,75. Begeleiders met een betaald account voor Mijn Superkracht krijgen 25% korting. Dit geldt ook wanneer je direct besluit een betaald account af te sluiten. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Datum en tijd: Via onderstaande knop meld je je aan voor een specifiek moment. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je de training wilt volgen.