Mijn Superkracht.nl

Informatie voor ouders

Informatie over online remedial teaching

Voordat je als ouder beslist om je kind te laten begeleiden door een remedial teacher, of dat nu offline of online is, wil je waarschijnlijk meer informatie over hoe dit werkt en wat je kunt verwachten. Op deze pagina geven wij kort informatie over onze uitgangspunten, werkwijze en abonnementen. Daarnaast vind je hier links voor als je graag uitgebreidere informatie wilt hebben.

Mocht je naar aanleiding van wat je hier leest vragen hebben of meer willen weten over wat wij specifiek voor je kind kunnen doen, dan kunt je hier klikken om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat is remedial teaching?

Wanneer een kind moeite heeft met de vakken op school en zich daardoor niet prettig voelt, kan het nodig zijn om iemand buiten school te vragen dit kind extra begeleiding te geven. Remedial teaching is één van de vormen van begeleiding die dan mogelijk zijn.

Bij remedial teaching is het doel je kind te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen zijn eigen mogelijkheden. Op welke manier dit gedaan wordt, hangt af van wat het kind nodig heeft en wat zijn mogelijkheden zijn.

Op deze pagina lees je meer over (online) remedial teaching.

Uitgangspunten

Wij vinden het belangrijk om je kind zo goed mogelijk te begeleiden. Om de kwaliteit te waarborgen, hebben wij 3 uitgangspunten vastgesteld die de basis zijn van onze dienstverlening.

Deze uitgangspunten zijn:

  1. De kracht van het kind staat centraal.
    We gaan uit van wat een kind wèl kan en gebruiken dat om wat het moeilijk vindt makkelijker te maken.
  2. Handelingsgericht werken.
    Dit betekent dat we gedurende het begeleidingstraject steeds gericht zijn op ons handelen en welke effecten dat heeft.
  3. Deskundige remedial teachers.
    Een deskundige remedial teacher bied je de zekerheid dat je kind de best mogelijke begeleiding krijgt.

Meer informatie over deze uitgangspunten vind je hier

Begeleiding op maat

De begeleiding die wij je kind bieden, is volledig toegespitst op de behoefte van je kind. 

Wanneer je je kind bij ons aanmeldt, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Naar aanleiding daarvan krijgt je kind een persoonlijke begeleider die het onderzoek uitvoert, een handelingsplan opstelt en de begeleiding biedt.

Mijn Superkracht biedt een online leeromgeving die de mogelijkheid biedt om opdrachten uit te wisselen en hierover te communiceren. Het opgeven en nakijken van deze opdrachten wordt gedaan door de begeleider.

Hier stelt een aantal van onze docenten zich voor.

Voordelen online remedial teaching

Wanneer je kiest voor remedial teaching heb je de keuze tussen de traditionele remedial teaching waarbij uw kind elke week op een vast moment naar een remedial teacher toe gaat en de online variant. Uiteraard is dit een persoonlijke keuze waarbij een groot aantal zaken een rol speelt. Overwegingen zijn hoe handig jij en je kind zijn met computers, hoeveel begeleiding je kind nodig heeft bij het maken van opdrachten en bij welk vak je kind extra begeleiding nodig heeft.

Voor veel kinderen heeft online remedial teaching een aantal belangrijke voordelen, zoals het kunnen oefenen waar en wanneer je maar wilt en het zelf aan kunnen geven van het tempo.

Mocht je meer over de voordelen willen lezen, dan kun je dat op deze pagina doen.

de 3 abonnementsvormen in een afbeelding onder elkaar geplaatst

Abonnement per maand

Wij werken met abonnementen die je per maand kunt wijzigen of opzeggen. Het grote voordeel hiervan is dat je wat betreft de kosten altijd precies weet waar je aan toe bent en dat we makkelijk aan kunnen sluiten bij wat uw kind nodig heeft.

Wel gaan wij in principe uit van een eerste begeleidingsperiode van 3 maanden om bij een eerste evaluatie echt iets te kunnen zeggen over de effecten van de begeleiding.

Er zijn 3 abonnementen mogelijk die met name van elkaar verschillen in de wijze waarop je kind begeleid wordt. Welk abonnement voor jouw kind geschikt is, hangt af van de begeleiding die je kind nodig heeft.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende abonnementen en de kosten daarvan.