Mijn Superkracht.nl

Overspoelende gevoelens

Hoe help je kinderen om hun gevoelens te uiten?

Woensdag 10 april, 20:30, door Ellen Dreezens (Je kunt ook achteraf de opname bekijken)

Over Ellen

Ellen is psychologe, coach en docent aan de universiteit Tilburg.

Al jong kreeg zij zelf te maken met verlies en tijdens haar coachingsopleiding heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van rouw en verlies. Vanuit haar ervaringen schreef zij het Doorleefboek, dat volwassenen ondersteunt in de begeleiding van een kind dat te maken krijgt met verlies.

Ellen schreef voor de website "Ik mis je" van de EO een aantal blogs, waaronder een blog over Tim (8), die bijna verdrinkt in zijn gevoelens wanneer hij geconfronteerd wordt met de ziekte van zijn vader.

Moeilijke gevoelens

Kinderen kunnen overspoeld worden door gevoelens. Positieve gevoelens, maar ook negatieve, zoals angst, verdriet en boosheid.  Het kunnen uiten van deze gevoelens is een vaardigheid die kinderen nodig hebben wanneer ze te maken krijgen met verlies, maar die ook goed van pas komt in het dagelijks leven van een kind.

Kant-en-klare oefeningen

In dit webinar reikt Ellen je 3 kant-en-klare oefeningen aan die je in de klas, maar ook individueel kunt gebruiken tijdens de begeleiding. Het doel van deze oefeningen is om kinderen te leren hun gevoelens te herkennen en te uiten. Je kunt deze oefeningen met de kinderen doen op het moment dat ze overspoeld worden door de gevoelens, maar ze ook al eerder preventief inzetten. Dit heeft als groot voordeel dat ze op het moment dat het echt nodig is, al bekend zijn bij de kinderen.

De oefeningen en de informatie in het webinar zijn gericht op de begeleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 10 april om 20:30

Voor wie: het webinar is gericht op professionals die in de klas, in een groepje of individueel kinderen (6-12 jaar oud) begeleiden en hen willen helpen hun gevoelens te uiten, zoals leerkrachten, intern begeleiders, kindercoaches en remedial teachers.

Kosten: er zijn geen kosten aan dit webinar verbonden.

Opname: Iedereen die zich voor dit webinar heeft aangemeld, ontvangt na afloop een link om de opname te bekijken. Deze opname blijft een week beschikbaar.