Mijn Superkracht.nl

Informatie voor professionals uit het onderwijs

Ik wil meer weten over de leeromgeving

Wat is Mijn Superkracht?

Voor een goede begeleiding van kinderen met leerproblemen is het enorm belangrijk dat begeleiders, zoals remedial teachers, logopedistes en kindercoaches, op een prettige manier kunnen afstemmen met ouders, leerkrachten en intern begeleiders. In veel praktijken gebeurt dit met wisselschriftjes, via E-mail en/ of via WhatsApp. Dit is heeft een aantal praktische bezwaren, zoals dat schriftjes kwijt kunnen raken en het lastig is om het overzicht te bewaren. Dit is de reden dat ik, Annemieke Augusteijn, de leeromgeving van Mijn Superkracht heb laten ontwikkelen.

In deze omgeving krijgen alle betrokkenen veilig toegang tot het deel van het portfolio en het dossier van het kind dat voor die persoon van belang is, zodat alle informatie op 1 plek terug te vinden is. 

Begeleiding bij leerproblemen

Wanneer kinderen problemen hebben met het leren en hun ouders op zoek gaan naar een begeleider, is het vaak lastig om een geschikte begeleider te vinden. Het groeiende netwerk van begeleiders die aangesloten zijn bij Mijn Superkracht maakt deze zoektocht een stuk makkelijker.

Face-to-face en/of online

Een groot aantal aangesloten begeleiders biedt naast de begeleiding in zijn of haar eigen praktijk ook begeleiding via videochat. Hierdoor is de begeleiding niet meer gebonden aan een bepaalde plaats en zijn er meer begeleiders beschikbaar. Bovendien kunnen we dan ook samen bekijken welke begeleider het meest geschikt is om het kind te helpen bij de hulpvraag.

Netwerk

Om het zoeken van een begeleider makkelijker te maken, kunnen ouders op de overzichtspagina kiezen met welke criteria ze rekening willen houden. Daarnaast kunnen ze kiezen of ze de resultaten alfabetisch of op een overzichtskaart willen zien. 

Natuurlijk kunnen ze ook rechtstreeks contact met mij opnemen, dan kan ik hen meer vertellen over de verschillende begeleiders en voor ze inventariseren welke begeleiders beschikbaar zijn. Meer informatie hierover staat op de pagina voor ouders.

Beveiliging van de persoonsgegevens (AVG)

De afgelopen tijd is naar aanleiding van de AVG veel aandacht geweest voor de manier waarop omgegaan wordt met persoonsgegevens. Ook voor ons als begeleiders betekent dat dat we voorzichtig om moeten gaan met persoonsgegevens en goed moeten kijken naar de manier waarop wij ze communiceren met ouders en leerkrachten. Je kunt je afvragen of een wisselschriftje, E-mail en WhatsApp hierin wel echt veilig zijn.

In de leeromgeving is een aantal beveiligingsmaatregelen getroffen, zodat hierin veilig persoonsgegevens kunt delen. In het filmpje hieronder zie je welke maatregelen dit zoal zijn.

Zelf gebruikmaken van de leeromgeving

Elke begeleider met een eigen praktijk kan gebruik maken van de leeromgeving en de aanvullende diensten die ik aanbied. Op welke wijze je dat wilt doen en welke vormen van begeleiding je aanbiedt, is volledig aan jou.

Klik hier voor meer informatie hierover of neem contact met me op, zodat ik je er meer over kan vertellen.