Mijn Superkracht.nl

Remedial teaching

Wat is remedial teaching (RT)?

Remedial teaching (RT) is het geven van specifieke begeleiding aan kinderen met leer- of gedragsmoeilijkheden. Dit wordt regelmatig bijles genoemd, maar er is een aantal grote verschillen.

Kort gezegd is bijles het geven van extra uitleg bij de stof die in de klas aangeboden is. Bij remedial teaching wordt eerst in een didactisch onderzoek gekeken wat een kind nodig heeft. Vervolgens wordt daar de begeleiding op aangepast.

Wanneer je meer wilt weten over het verschil tussen remedial teaching en bijles, lees dan dit blog.

Wat is online remedial teaching?

Zoals je op deze site kunt lezen biedt Mijn Superkracht online remedial teaching. Bij online remedial teaching wordt gebruik gemaakt van een online leeromgeving en diverse andere online toepassingen om de remedial teaching nog meer af te stemmen op wat onze leerlingen nodig hebben. Zo geven we uitleg via videochat, maken we regelmatig filmpjes met uitleg en gebruiken we de online leeromgeving als portfolio met gemaakte oefeningen.
Onze ervaring is dat deze manier van werken een aantal belangrijke voordelen heeft. Zo bepalen jullie het tempo van de begeleiding en kan de rt-er de begeleiding beter afstemmen op de behoeften van jouw kind.

Abonnementen

Mijn Superkracht kent 3 abonnementsvormen. Bij elke vorm krijgt je kind individuele begeleiding van een remedial teacher, maar de manier waarop dit gebeurt verschilt per vorm. Op deze pagina vertellen wij je hoe Mijn Superkracht werkt en wat je kunt verwachten als jouw kind door ons begeleid wordt.

Onderzoeks- en begeleidingstraject

De verschillende onderdelen van een onderzoeks- en begeleidingstraject zijn:

Wanneer je jouw kind aan wilt melden voor online remedial teaching, klik dan hier om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.