Mijn Superkracht.nl

Samenwerking met remedial teachers buiten Nederland

Wij werken samen met begeleiders door heel Nederland om onze leerlingen de begeleiding te bieden die zij nodig hebben. Sinds wij ook begeleiding bieden aan Nederlandstalige kinderen in het buitenland zijn wij actief op zoek naar begeleiders in het buitenland.

Ben jij gediplomeerd remedial teacher of logopedist en zou je deel uit willen maken van ons netwerk? Dan lees je op deze pagina meer informatie over een lidmaatschap. Mocht je hierna meer willen weten of je aan willen sluiten, neem dan gerust contact met ons op!

Voordelen

Naast de voordelen die het werken met mijn Superkracht heeft voor de leerling en zijn ouders, heeft het ook een aantal voordelen voor de begeleider. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • De mogelijkheid om ook de uren onder schooltijd te besteden aan de begeleiding van leerlingen. Bijvoorbeeld aan het maken van filmpjes of het nakijken van opdrachten.
 • De mogelijkheid om ook leerlingen buiten je eigen werkomgeving te begeleiden. Zelfs het begeleiden van leerlingen in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. 
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis, de ervaringen en het netwerk van de andere begeleiders die gebruik maken van Mijn Superkracht.

Leeromgeving

Een begeleider die is aangesloten bij ons netwerk, kan gebruik maken van de leeromgeving voor zijn leerlingen. Deze leeromgeving dient als communicatiemiddel om de begeleiding zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Wanneer je de leeromgeving eens wil bekijken, kun je rechts bovenaan deze pagina inloggen met "demo" als gebruikersnaam en als wachtwoord.

Online cursus

Wanneer je besluit je aan te sluiten als begeleider en gebruik gaat maken van de online leeromgeving krijg je een online cursus over de wijze waarop de online omgeving werkt en hoe je het online traject vorm kunt geven.

Deze cursus bestaat uit een aantal instructiefilms, huiswerkopdrachten en 3 webcamsessies waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • het gebruik van de leeromgeving

 • begeleidingstrajecten en abonnementsvormen

 • ondersteunende online tools

Reacties op de gebruikerscursus

De reacties van de begeleiders op de starterscursus zijn erg enthousiast. Dit zeggen de begeleiders naar aanleiding van de door hen gevolgde cursus:

Meteen actie

Annemieke weet haar enthousiasme goed over te brengen. Ze onderneemt meteen actie als er vragen vanuit de remedial teachers komen. Fijn!

Geloof dat je het zelf ook kunt 

Annemiek heeft veel (praktische) kennis over het digitaal werken. Ze weet dit enthousiast over te brengen, zodat je erin gaat geloven dit zelf ook te kunnen toepassen. Ik ben heel blij om met Superkracht te kunnen gaan werken.

Enthousiast 

De starterscursus is een leuke cursus om meer inzicht te krijgen over hoe je kunt werken met Mijn Superkracht. Het verhaal over het ontstaan van Mijn Superkracht maakt veel duidelijk over de visie van Annemieke hierop. Door de duidelijke uitleg en demonstratie van de site en programma's waar je mee kunt werken wordt je al snel enthousiast. Het is wennen om veel digitaal te doen, maar je wordt er in deze tijd ook enorm in meegenomen. Goed gedaan, Annemieke!

Ook voor digibeten 

Een nieuwe wereld gaat voor je open. Het is even wennen aan alle nieuwigheid en veelheid van de programma's en mogelijkheden. Doch ook geschikt voor digibeten!

Duidelijke toelichting

Dank je wel Annemieke voor de duidelijke toelichting op Mijn Superkracht. Ik ben erg enthousiast over deze manier van werken. Hopelijk kan ik snel veel klanten via Mijn Superkracht op een flexibele manier gaan helpen.

En verder...

Naast de eerder genoemde zaken bieden wij deelnemende begeleiders nog een aantal andere faciliteiten, zoals bijvoorbeeld:

 • Een eigen profielpagina en de mogelijkheid om blogs te plaatsen op onze site
 • Het ontvangen van een nieuwsbrief
 • Een deel van de aquisitie van nieuwe leerlingen wordt uitgevoerd door Mijn Superkracht
 • Goedkopere licenties bij tal van softwareleveranciers

Voorwaarden voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan het netwerk, dienen begeleiders te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Werken volgens het model voor handelingsgerichte diagnostiek
 • Werken volgens de gedragscode van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT)

Meer weten?

Wil je na het lezen van deze pagina meer weten over de mogelijkheden om gebruik te maken van onze leeromgeving en deel uit te maken van ons netwerk? Je kan hier een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek via Skype.