Mijn Superkracht.nl

Annelies Matthijsse-Slabbekoorn

Mijn naam is Annelies Matthijsse. Ik ben sinds 1993 werkzaam in het speciaal basisonderwijs (SBO), waarbij ik met kinderen werk in de leeftijd van 4 tot 13 jaar met specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling, taal (spraak), lezen en rekenen of een combinatie ervan. Het is voor mij een uitdaging om kinderen te ondersteunen om te komen tot best haalbare prestaties en ontwikkeling. Juist bij kinderen, bij wie het leren niet vanzelf gaat, vind ik het fijn te merken dat ik van betekenis kan zijn voor hun (plezier in) leren.

Eigen praktijk

Onderwijs is nog niet altijd passend. Hierdoor ontstaan frustraties en krijgen kinderen minder zelfvertrouwen en zin in leren. Ouders zijn dan vaak genoodzaakt hulp buiten de school te gaan zoeken. Door deze ontwikkeling kreeg ik de wens naast mijn lesgevende taken een eigen praktijk te beginnen. Met meer tijd  kunnen kinderen beter vooruit geholpen worden met de problemen die ze ervaren. Mijn belangrijkste doel hierbij is kinderen zelfvertrouwen en plezier te geven in het leren en ze hierbij zelf te laten meedenken over hun probleem en over een oplossing. 

Selfie staat voor "Leren met zelfvertrouwen"

Selfie staat voor (leren met) zelfvertrouwen. Door kinderen meer zelfvertrouwen te geven en technieken aan te bieden die hierbij kunnen ondersteunen, in een setting van persoonlijke aandacht en rust, krijgen ze meer plezier in leren en zullen opbrengsten verbeteren. In 2018 liet ik deze wens in vervulling gaan.

Professionalisering

Mijn gehele loopbaan als leerkracht ben ik gericht op het verbeteren van mijn didactiek en pedagogiek om steeds beter in te spelen op leerproblemen en probleemgedrag. Ik volg regelmatig cursussen en trainingen om kinderen nog beter te kunnen begeleiden. Ik volg lezingen van de landelijke beroepsvereniging voor remedial teachers (LBRT)  en sinds januari 2016 ben ik opgenomen in het basisregister van de LBRT. 

Pratijk naam
Selfie Remedial Teaching en Coaching
Straat / Nummer
Marktveld 12
Postcode
4481 AJ
Stad
KLOETINGE