Mijn Superkracht.nl

Ingrid Raven

Leerkracht en remedial teacher

Vanaf de start van mijn loopbaan heb ik gewerkt met kinderen die specifieke zorg nodig hebben. Ik ben gestart als leerkracht speciaal basisonderwijs en heb mij in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd in het werken met kinderen met leerproblemen. Ik ben gediplomeerd remedial teacher en gediplomeerd leerkracht speciaal onderwijs. In 2007 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor remedial teaching. Sinds 2009 ben ik geregistreerd lid van de LBRT.

Behandeling bij dyslexie of dyscalculie

Ik ben opgeleid tot specialist op het gebied van leesproblemen en dyslexie en ik heb veel ervaring met het begeleiden van kinderen met dyslexie. Daarnaast ben ik geschoold in de diagnostiek en behandeling van ernstige rekenproblemen en dyscalculie. Ik zorg ervoor mij regelmatig bij te scholen, zodat mijn kennis up to date blijft.

De ondersteuning die nodig is

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen met een specifieke zorgbehoefte de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Wij hechten in onze praktijk enorm aan persoonlijke aandacht en specifieke hulp. Ieder kind krijgt dus een plan op maat. Wij weten hoe belangrijk de relatie met de remedial teacher is voor het succes van de begeleiding, daarom is gezelligheid en plezier bij ons heel belangrijk. Van ouders (en de kinderen zelf) horen wij vaak terug dat de kinderen graag naar onze praktijk komen, ook als zij dingen moeten oefenen die zij heel erg moeilijk vinden. Wij zorgen er altijd voor dat het kind succes ervaart en met een goed gevoel (‘ik kan het’) naar huis gaat.

Pratijk naam
Raven Remedial Teaching
Straat / Nummer
Laaxumstraat 20
Postcode
3826 AJ
Stad
Amersfoort