Mijn Superkracht.nl

Mirjam Adriaansen-Kapitein

Wie ben ik

Mijn naam is Mirjam Adriaansen-Kapitein. Ik ben getrouwd met Joost en samen hebben wij 3 mooie dochters, Meike (feb. 2014), Mare (jan. 2016) en Mette (mei 2018). Mijn grootste hobby is natuurlijk mijn gezin, maar daarnaast ben ik ook een fanatiek volleybalster. Lezen en puzzelen behoren ook tot mijn hobby’s, maar daar kom ik met onze 3 kleine meiden niet veel aan toe ????

20191225_101643

Loopbaan

Na het behalen van mijn Atheneum-diploma op het Roncalli, ben ik naar Nijmegen verhuisd voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde. Na een jaar merkte ik dat ik hier niet precies op mijn plek zat en ben ik teruggegaan naar mijn vertrouwde dorp. Ik besloot om naar de PABO in Vlissingen te gaan. Hier zat ik helemaal goed en heb met veel plezier de 4 jaar doorlopen.

Na het behalen van mijn PABO-diploma, vond ik het nog niet genoeg. Ik zocht meer uitdaging en besloot de opleiding tot Remedial Teacher  bij Avans Breda te volgen. Ik heb mijn diploma hiervoor in 2007 gehaald.

Nadat ik geslaagd was voor de opleiding Remedial Teacher, ben ik gaan werken op VMBO met Leerwegondersteuning De Rotonde in Breda. Hier ben ik gestart als fulltime Remedial Teacher. Wegens bezuinigingen ben ik naar parttime RT en parttime voor de klas gegaan.

Op De Rotonde ben ik naast Remedial Teacher, ook werkzaam als dyslexiecoach. Ik begeleid leerlingen met dyslexie en samen kijken we of er hulpmiddelen nodig zijn en zo ja, welke.

In 2009 ben ik gestart met de opleiding Dyscalculiespecialist aan Fontys Hogeschool in Utrecht. Deze heb ik in 2010 met succes afgerond en op De Rotonde heb ik de kans gekregen om deze opleiding in de praktijk te brengen.

Toen ik in 2013 zwanger werd van onze eerste dochter ging ik parttime werken. Dit betekende ook minder RT-uren. Ik vind voor de klas staan héél erg leuk, maar het werken als Remedial Teacher vind ik toch net wat leuker. Daarom besloot ik om mijn eigen praktijk op te starten. In de afgelopen jaren heb ik meerdere leerlingen buiten en op school begeleid met dyslexiecoaching, remedial teaching en/of huiswerkbegeleiding.

Sinds augustus 2020 heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn praktijk verder uit te breiden. Ik werk nu 2 dagen in mijn praktijk en nog 1 dag op De Rotonde.

De naam van mijn praktijk is niet zomaar gekozen. Ik wilde iets met mijn naam doen. Mijn bedrijf is mijn kindje, dus het moest ook iets van mij dragen. Daarom heet mijn praktijk Met geMAK. De laatste 3 letters vormen mijn initialen en mijn visie is ook dat ik wil dat alle kinderen zoveel mogelijk “Met geMAK” naar school kunnen gaan en in het leven kunnen staan. En daar wil ik ze graag in begeleiden.

 

Pratijk naam
Praktijk voor Remedial Teaching Met geMAK
Straat / Nummer
Vinkenslag 45
Postcode
4634 TG
Stad
Woensdrecht