Mijn Superkracht.nl

Webinars

Een webinar is een lezing waarvoor je de deur niet uit hoeft en die je later nog eens kunt bekijken. De lezing wordt online uitgezonden en het enige wat je hoeft te hebben om het te volgen is een computer, tablet of telefoon met internet. Wil je meer weten over webinars in het algemeen, kijk dan hier. Hieronder lees je welke webinars je de komende tijd kunt volgen via Mijn Superkracht.

Later de opname bekijken

De meeste webinars kun je ook achteraf bekijken. Ben je verhinderd op het moment dat het webinar gehouden wordt en wil je achteraf de link ontvangen? Meld je dan toch hieronder aan voor het webinar dat je wilt bekijken en je ontvangt achteraf de link naar de opname. Als je een webinar niet achteraf kunt bekijken, staat dat er duidelijk bij.

Maart

Stel in een paar minuten een handelingsplan op

Annemieke Augusteijn, 12 maart 2020, 20:00 (de opname kun je bekijken tot 19 maart 2020, 20:00)

Als leerkracht of remedial teacher stel je regelmatig een handelingsplan op. Hoewel elk handelingsplan anders is, komen bepaalde zaken wel vaak terug. Zeker als je vaak dezelfde materialen of werkwijze gebruikt, zijn dat vaste onderdelen in je plan. Zou je het dan niet heel handig vinden als je deze onderdelen automatisch in kunt laten vullen op basis van bijvoorbeeld een leerdoel waar je aan gaat werken?

In dit webinar gaat Annemieke je laten zien hoe je dit kunt doen als je handig gebruik maakt van Excel en Word. Ook krijg je een sjabloon dat je als basis kunt gebruiken voor jouw handelingsplannen en houd je na afloop van het webinar toegang tot de filmpjes met uitleg die in het webinar gebruikt zijn, zodat je snel aan de slag kunt.

Over Annemieke

Annemieke heeft al ruim 11 jaar een goedlopende praktijk in Den Bosch. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter Mijn Superkracht. 

Ze maakt in haar praktijk regelmatig gebruik van ICT om haar werk sneller en efficiënter te kunnen doen.

10 tips om je kind te helpen met het oefenen van de tafels

Annemieke Augusteijn, 25 maart 2020, 20:00

Het leren van de tafels vraagt veel oefening en dat is niet altijd even leuk. In dit webinar geeft Annemieke je 10 tips om effectief te oefenen en laat ze je ook zien hoe je dit oefenen leuker kunt maken. Deze tips zijn direct toe te passen en werken niet alleen als het gaat om het oefenen van de tafels. Eigenlijk kun je deze tips gebruiken voor elke situatie waarin iets uit het hoofd geleerd moet worden.

Over Annemieke

Annemieke is gediplomeerd leerkracht en remedial teacher en heeft sinds ruim 11 jaar een eigen praktijk in Den Bosch. Hier begeleidt ze kinderen met leerproblemen op het gebied van rekenen, spelling en (begrijpend) lezen. Daarnaast is ze moeder van een tweeling (8 jaar), dus alle tips zijn uitgebreid uitgeprobeerd ;)

April

De sociaal-emotionele gevolgen van een leerstoornis

Adelien Bergman, 1 april 2020, 20:00

Wat doet het met je kind als het ernstige problemen ervaart met het leren lezen en/of rekenen? Welke gevolgen kan dit tot ver in de volwassenheid hebben op het zelfvertrouwen en wat heeft een ‘barkruk’ hiermee te maken?

In dit webinar vertelt Adelien samen met een ervaringsdeskundige jongere, een ouder en een volwassene over de gevolgen van het hebben van dyslexie of dyscalculie. In het webinar komt o.a. aan bod wat de invloed is van de omgeving, hoe een goede samenwerking tussen ouders en school een positief effect heeft en worden er tips gegeven voor de begeleiding van je kind.

Over Adelien.

Op 1 april a.s. is het 5 jaar geleden dat Adelien gestart  is met ‘Praktijk voor beter leren’. Om dit te vieren wil zij graag haar kennis en ervaringen delen over dit voor haar belangrijke onderwerp. Adelien  is remedial teacher voor kinderen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. Zij biedt hulp bij problemen met taal, lezen en dyslexie. Ook helpt zij kinderen en jongeren met het effectief leren. Het is haar missie om leren (weer) leuk te maken. Als ouder van twee kinderen met dyslexie en autisme heeft zij ervaren dat het hebben van leer- en ontwikkelingsproblemen consequenties heeft voor de totale ontwikkeling van een kind en welke uitdagingen dit kan geven in de opvoeding.

Doorlopend

Redactiesommen, een lastig verhaal?

Wat maakt redactiesommen zo lastig en hoe zorg je ervoor dat kinderen hier minder moeite mee krijgen?

In dit webinar deel ik het stappenplan dat ik gebruik in mijn praktijk en geef ik je meer informatie over hoe je kinderen kunt helpen makkelijker redactiesommen uit te rekenen.

Naast het stappenplan komt ook de vertaalcirkel aan bod en geef ik je voorbeelden van de toepassing hiervan in de praktijk.

Een beetje van mij en een beetje van...

Blended leren in het basisonderwijs

In het onderwijs en natuurlijk ook in de individuele begeleiding wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT, maar is dat wel altijd effectief? 
Tja, wat betreft de effectiviteit geldt voor ICT in het onderwijs eigenlijk hetzelfde als voor "gewone" lesmethodes, het hangt er namelijk vanaf wat je op welke manier gebruikt.

Voor de lezing die ik vorige week in Assen gaf, heb ik me verdiept in de effectiviteit van blended onderwijs en vooral in hoe je ICT zo in kunt zetten dat het je onderwijs versterkt. Wat ik daarbij heb ontdekt en mijn belangrijkste tips deel ik op 22 mei in een webinar. 
Doe jij ook mee?

Meer verdienen en minder doen, de nieuwe kleineondernemersregeling

Heb je al iets gehoord over de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) die per 1 januari 2020 ingaat?

Toen ik de eerste keer de informatie hierover las, werd ik bloedchagrijnig, want dit kon me flink wat geld gaan kosten. Gelukkig bleek dat te voorkomen door me er even in te verdiepen en ik kan weer opgelucht ademhalen. In dit webinar geef ik eerst wat meer uitleg over omzetbelasting, wat is het en hoe weet je wat je moet betalen, en daarna over de nieuwe KOR. Ook ga ik in om de gevolgen voor jou en je klanten als je wel of niet deelneemt.