Mijn Superkracht.nl

Webinars

Een webinar is een lezing waarvoor je de deur niet uit hoeft en die je later nog eens kunt bekijken. De lezing wordt online uitgezonden en het enige wat je hoeft te hebben om het te volgen is een computer, tablet of telefoon met internet. Wil je meer weten over webinars in het algemeen, kijk dan hier. Hieronder lees je welke webinars je de komende tijd kunt volgen via Mijn Superkracht.

Later de opname bekijken

De meeste webinars kun je ook achteraf bekijken. Ben je verhinderd op het moment dat het webinar gehouden wordt en wil je achteraf de link ontvangen? Meld je dan toch hieronder aan voor het webinar dat je wilt bekijken en je ontvangt achteraf de link naar de opname. Als je een webinar niet achteraf kunt bekijken, staat dat er duidelijk bij.

Juni

29 juni 20:00: Pas jij wel goed op persoonsgegevens?

Door Annemieke Augusteijn

Vertel jij de postbode hoeveel jouw klanten je betalen? En als iemand je een vraag stelt op het schoolplein, ga je daarna elke keer als je een goed idee hebt, diegene nog even bellen om dat te vertellen?

Waarschijnlijk vraag jij je nu wel af, waarom ik deze vragen stel, dit is toch logisch? Maar het zal je verbazen hoe vaak dit soort dingen digitaal wel gebeuren. En misschien doe jij het zelfs per ongeluk soms ook!

De bescherming van persoonsgegevens is sinds de invoering van de AVG steeds belangrijker geworden, zeker toen een groot deel van ons de afgelopen maanden online ging werken. De wel of niet werkende beschermingsmaatregelen van Zoom waren dagelijks in het nieuws en de tips om digitaal veilig thuis te werken vlogen je om de oren.

Maar hoe is dat nu? Nu je weer kinderen in je praktijk kunt ontvangen en weer "gewoon" naar scholen kunt, kom je waarschijnlijk in de verleiding om weer minder na te denken over die bescherming van (digitale) persoonsgegevens. Toch is dat niet minder belangrijk geworden. Sterker nog, ouders hebben de afgelopen maanden het nieuws gevolgd en zijn zich bewuster geworden van het belang van goede bescherming van de gegevens van hun kinderen en zullen daar bij jou ook op letten. 

Speciaal voor wie ook nu de bescherming van de gegevens van zijn of haar klanten belangrijk vindt en die daar nog een serieus naar wil kijken, verzorg ik een gratis webinar. In een uur vertel ik je wat je wel of niet mag met de gegevens die ouders en kinderen je toevertrouwen en hoe je ervoor zorgt dat ze bij jou ook echt veilig zijn.

Juli

3 juli 10:00: 10 tips om de tafels te automatiseren

Door Annemieke Augusteijn

De tafels "in je hoofd stampen" is voor veel kinderen, en hun ouders, een drama. De enige manier om ze er in te krijgen, is door te herhalen, te herhalen en nog meer te herhalen. Hoe krijg je je kind zo ver dat het de sommen blijft herhalen en hoe houd je dat ook nog leuk?

In dit gratis webinar geef ik je mijn 10 beste tips en deel ik mijn favoriete apps met je. Meld je nu aan en je kunt live meedoen of achteraf de opname bekijken.

8 juli 20:00: Boekhouden in Excel, zo kan dat snel!

Door Annemieke Augusteijn

Heb jij voor je boekhouding een apart programma aangeschaft of houd jij je inkomsten en uitgaven bij in Excel? 

Toen ik in 2009 begon met mijn eigen praktijk, hield ik mijn boekhouding bij in Excel en maakte ik mijn facturen in Word. Na een aantal jaar vond ik dat dat me te veel tijd kostte en dat ik te veel dubbel moest doen, dus toen ben ik overgestapt op een boekhoudprogramma. Maar dat beviel me niet zo en het 2e programma dat ik ging gebruiken ook niet. Inmiddels werk ik weer met Excel en Word, maar deze keer heb ik er wel voor gezorgd dat ik dit sneller doe.

Ik heb bijvoorbeeld in mijn bestand een aantal koppelingen gemaakt die ervoor zorgen dat ik met codes kan werken en dat Excel de rest doet. En het overzetten van de bedragen naar de facturen die ik in Word maak, doen beide programma's ook bijna helemaal automatisch.

Werk jij ook in Excel en Word en ben je benieuwd hoe je zelf deze koppelingen kunt maken of zou je gebruik willen maken van mijn sjablonen? Meld je dan nu aan voor dit gratis wbinar en ik laat je zien hoe dit werkt. Je krijgt aan het einde van het webinar ook de mogelijkheid om mijn sjablonen te downloaden, zodat je die kunt gebruiken als basis voor jouw documenten.

Doorlopend

Serie: Online begeleiden, het is meer dan alleen die sessie zelf!

Door Annemieke Augusteijn

14 april, 20:00: Een online sessie, hoe dan?
16 april 20:00: En online sessie, wat komt daarna?
Je kunt je meteen voor beide webinars aanmelden of voor 1 van de twee. De opnames zijn tot een week na het webinar te bekijken.

De afgelopen weken zijn veel remedial teachers, logopedistes en kindercoaches overgestapt op online begeleiding. We hebben met z'n allen keihard gewerkt om de begeleiding van onze klanten door te laten lopen. Er is met veel zorg, en in sommige gevallen zorgen, een programma om te kunnen videobellen uitgezocht, pakketjes met oefenmateriaal zijn samengesteld, rondgebracht of afgehaald en de extra hardware is besteld en ge├»nstalleerd. 

En dan komt het grote moment, je start de sessie, je leerling belt in en jullie kunnen beginnen. Op dat moment merk je pas echt hoe het is om op afstand les te geven en wat wel of niet kan. 

Speciaal voor wie aan de slag is gegaan, of wil gaan, met online begeleiding, verzorg ik volgende week 2 webinars. In het eerste webinar laat ik je zien wat allemaal mogelijk is tijdens een online sessie en welke tools je kunt gebruiken, naast de tool om te beeldbellen*. Twee dagen later vertel ik je hoe je ervoor zorgt dat je leerling of cli├źnt na de sessie ook verder kan met alles wat je in de sessie gedaan hebt.

* omdat er veel verschillende tools voor videobellen gebruikt worden, kan het zijn dat ik iets laat zien, wat met de tool die jij gebruikt niet kan. Helaas kan ik hier niets aan doen, maar ik zal wel zorgen dat ik zo veel verschillende tips geef, dat er met elke tool een aantal tips nuttig is.

Over Annemieke

Annemieke is de eigenaar van Mijn Superkracht en heeft zich gespecialiseerd in de bewuste inzet van ICT in de individuele begeleiding van kinderen. Het begeleiden via videochat is hier een onderdeel van en Annemieke heeft inmiddels al meer dan 7 jaar ervaring met de begeleiding op afstand.

Redactiesommen, een lastig verhaal?

Wat maakt redactiesommen zo lastig en hoe zorg je ervoor dat kinderen hier minder moeite mee krijgen?

In dit webinar deel ik het stappenplan dat ik gebruik in mijn praktijk en geef ik je meer informatie over hoe je kinderen kunt helpen makkelijker redactiesommen uit te rekenen.

Naast het stappenplan komt ook de vertaalcirkel aan bod en geef ik je voorbeelden van de toepassing hiervan in de praktijk.

 

Een beetje van mij en een beetje van...

Blended leren in het basisonderwijs

In het onderwijs en natuurlijk ook in de individuele begeleiding wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT, maar is dat wel altijd effectief? 
Tja, wat betreft de effectiviteit geldt voor ICT in het onderwijs eigenlijk hetzelfde als voor "gewone" lesmethodes, het hangt er namelijk vanaf wat je op welke manier gebruikt.

Voor de lezing die ik vorige week in Assen gaf, heb ik me verdiept in de effectiviteit van blended onderwijs en vooral in hoe je ICT zo in kunt zetten dat het je onderwijs versterkt. Wat ik daarbij heb ontdekt en mijn belangrijkste tips deel ik op 22 mei in een webinar. 
Doe jij ook mee?

Meer verdienen en minder doen, de nieuwe kleineondernemersregeling

Heb je al iets gehoord over de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) die per 1 januari 2020 ingaat?

Toen ik de eerste keer de informatie hierover las, werd ik bloedchagrijnig, want dit kon me flink wat geld gaan kosten. Gelukkig bleek dat te voorkomen door me er even in te verdiepen en ik kan weer opgelucht ademhalen. In dit webinar geef ik eerst wat meer uitleg over omzetbelasting, wat is het en hoe weet je wat je moet betalen, en daarna over de nieuwe KOR. Ook ga ik in om de gevolgen voor jou en je klanten als je wel of niet deelneemt.