Mijn Superkracht.nl

Webinars

Een webinar is een lezing waarvoor je de deur niet uit hoeft en die je later nog eens kunt bekijken. De lezing wordt online uitgezonden en het enige wat je hoeft te hebben om het te volgen is een computer, tablet of telefoon met internet. Wil je meer weten over webinars in het algemeen, kijk dan hier. Hieronder lees je welke webinars je de komende tijd kunt volgen via Mijn Superkracht.

Later de opname bekijken

De meeste webinars kun je ook achteraf bekijken. Ben je verhinderd op het moment dat het webinar gehouden wordt en wil je achteraf de link ontvangen? Meld je dan toch hieronder aan voor het webinar dat je wilt bekijken en je ontvangt achteraf de link naar de opname. Als je een webinar niet achteraf kunt bekijken, staat dat er duidelijk bij.

Oktober 2019

Het beste van 2 werelden, concreet materiaal in combinatie met je iPad en het beheren van iPads

Maandag 28 oktober 2019, 20.00, door Eveline Kaleveld (Kleutersdigitaal en De Rolf Groep)

Over het webinar

Herken je dat? Kinderen die achter een scherm zitten en een app spelen? We weten allemaal dat de ontwikkelingslijn van kinderen loopt van concreet materiaal naar abstract. Ik wil je laten zien welke mogelijkheden er zijn om concreet materiaal te combineren met je iPad! In dit webinar laat ik je een aantal mogelijkheden zien met materialen die je al in je klas hebt liggen en waar je dus mogen mee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk komt er ook iets voorbij voorop het verlanglijstje ;-)

Ook wil ik je in de webinar laten zien hoe je iPads kunt beheren. Want… twee iPads was voor mij als ict coördinator prima te beheren. Af en toe een app erop zetten ging prima.

Maar toen het er 10 werden was ik veel tijd kwijt aan apps erop zetten, iPads er allemaal hetzelfde uit laten zien, iOS updaten en meer van deze dingen. En ik kreeg de feedback van collega’s dat ze de apps wilde koppelen aan leerdoelen van kinderen en dat ze dan niet te veel keuze mochten hebben uit apps. In dit webinar laat ik je zien dat er een handige oplossing is om iPads te beheren!

Over Eveline

Eveline heeft een aantal jaar gewerkt als leerkracht en is altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in de inzet van digitale en innovatieve middelen in de klas. Al snel kwam ze in de ict werkgroep om zo haar collega’s te mogen ondersteunen. Vanuit haar interesse is ze de website Kleutersdigitaal.nl gestart

In januari 2017 is ze bij OinO Advies begonnen om trainingen te verzorgen op het gebied van leren met ict rondom het jonge kind. In januari 2019 is OinO overgegaan in de Rolfgroep. Ze werkt hier met heel veel plezier en hoopt in dit webinar ook jou te mogen inspireren!

Aanmelden voor het webinar of de opname

Mocht je niet live deel kunnen nemen, meld je dan toch aan! Je ontvangt dan namelijk na het webinar de link om de opname te bekijken.

November 2019

Cito-toetsen, worden ze afgenomen omdat het moet van de inspectie of kun je er meer uit halen?

Vrijdag 22 november 2019, 9:00, door Annemieke Augusteijn

Over het webinar

Op vrijwel elke school worden twee keer per jaar toetsen afgenomen die los staan van de methodes. Waarom eigenlijk?

Hierbij hoor je regelmatig dat het moet van de inspectie, maar is dat de enige reden? Ik hoop eigenlijk dat een school meer doet met de resultaten van de toetsen dan ze netjes in een mapje stoppen en bewaren voor de inspectie. De resultaten geven namelijk veel informatie waar je als school of ouder mee aan de slag kunt. In dit gratis webinar vertel ik je graag welke informatie de toetsen je geven.

Over Annemieke

Annemieke is gediplomeerd leerkracht en remedial teacher. Ze heeft een aantal jaar gewerkt als leerkracht en intern begeleider en nu heeft ze een eigen praktijk in Den Bosch. Vrijwel elk begeleidingstraject begint ze met analyseren van Cito-toetsen, omdat dit haar veel informatie geeft over de leerontwikkeling en de manier van werken van een kind.

Aanmelden voor het webinar of de opname

Mocht je niet live deel kunnen nemen, meld je dan toch aan! Je ontvangt dan namelijk na het webinar de link om de opname te bekijken.

Aanmelden webinar Cito-toetsen

Doorlopend

Redactiesommen, een lastig verhaal?

Wat maakt redactiesommen zo lastig en hoe zorg je ervoor dat kinderen hier minder moeite mee krijgen?

In dit webinar deel ik het stappenplan dat ik gebruik in mijn praktijk en geef ik je meer informatie over hoe je kinderen kunt helpen makkelijker redactiesommen uit te rekenen.

Naast het stappenplan komt ook de vertaalcirkel aan bod en geef ik je voorbeelden van de toepassing hiervan in de praktijk.

Een beetje van mij en een beetje van...

Blended leren in het basisonderwijs

In het onderwijs en natuurlijk ook in de individuele begeleiding wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT, maar is dat wel altijd effectief? 
Tja, wat betreft de effectiviteit geldt voor ICT in het onderwijs eigenlijk hetzelfde als voor "gewone" lesmethodes, het hangt er namelijk vanaf wat je op welke manier gebruikt.

Voor de lezing die ik vorige week in Assen gaf, heb ik me verdiept in de effectiviteit van blended onderwijs en vooral in hoe je ICT zo in kunt zetten dat het je onderwijs versterkt. Wat ik daarbij heb ontdekt en mijn belangrijkste tips deel ik op 22 mei in een webinar. 
Doe jij ook mee?

Meer verdienen en minder doen, de nieuwe kleineondernemersregeling

Heb je al iets gehoord over de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) die per 1 januari 2020 ingaat?

Toen ik de eerste keer de informatie hierover las, werd ik bloedchagrijnig, want dit kon me flink wat geld gaan kosten. Gelukkig bleek dat te voorkomen door me er even in te verdiepen en ik kan weer opgelucht ademhalen. In dit webinar geef ik eerst wat meer uitleg over omzetbelasting, wat is het en hoe weet je wat je moet betalen, en daarna over de nieuwe KOR. Ook ga ik in om de gevolgen voor jou en je klanten als je wel of niet deelneemt.