Mijn Superkracht.nl

Webinars

Een webinar is een lezing waarvoor je de deur niet uit hoeft en die je later nog eens kunt bekijken. De lezing wordt online uitgezonden en het enige wat je hoeft te hebben om het te volgen is een computer, tablet of telefoon met internet. Wil je meer weten over webinars in het algemeen, kijk dan hier. Hieronder lees je welke webinars je de komende tijd kunt volgen via Mijn Superkracht.

Later de opname bekijken

De meeste webinars kun je ook achteraf bekijken. Ben je verhinderd op het moment dat het webinar gehouden wordt en wil je achteraf de link ontvangen? Meld je dan toch hieronder aan voor het webinar dat je wilt bekijken en je ontvangt achteraf de link naar de opname. Als je een webinar niet achteraf kunt bekijken, staat dat er duidelijk bij.

September

17 september 2020 20:00: Redactiesommen, een lastig verhaal?

Door Annemieke Augusteijn

Wat maakt redactiesommen zo lastig en hoe zorg je ervoor dat kinderen hier minder moeite mee krijgen?

In dit webinar deel ik het stappenplan dat ik gebruik in mijn praktijk en geef ik je meer informatie over hoe je kinderen kunt helpen makkelijker redactiesommen uit te rekenen.

Naast het stappenplan komt ook de vertaalcirkel aan bod en geef ik je voorbeelden van de toepassing hiervan in de praktijk.

 

29 september 20:00: Boekhouden in Excel, zo kan dat snel!

Door Annemieke Augusteijn

Heb jij voor je boekhouding een apart programma aangeschaft of houd jij je inkomsten en uitgaven bij in Excel? 

Toen ik in 2009 begon met mijn eigen praktijk, hield ik mijn boekhouding bij in Excel en maakte ik mijn facturen in Word. Na een aantal jaar vond ik dat dat me te veel tijd kostte en dat ik te veel dubbel moest doen, dus toen ben ik overgestapt op een boekhoudprogramma. Maar dat beviel me niet zo en het 2e programma dat ik ging gebruiken ook niet. Inmiddels werk ik weer met Excel en Word, maar deze keer heb ik er wel voor gezorgd dat ik dit sneller doe.

Ik heb bijvoorbeeld in mijn bestand een aantal koppelingen gemaakt die ervoor zorgen dat ik met codes kan werken en dat Excel de rest doet. En het overzetten van de bedragen naar de facturen die ik in Word maak, doen beide programma's ook bijna helemaal automatisch.

Werk jij ook in Excel en Word en ben je benieuwd hoe je zelf deze koppelingen kunt maken of zou je gebruik willen maken van mijn sjablonen? Meld je dan nu aan voor dit gratis wbinar en ik laat je zien hoe dit werkt. Je krijgt aan het einde van het webinar ook de mogelijkheid om mijn sjablonen te downloaden, zodat je die kunt gebruiken als basis voor jouw documenten.

Oktober

1 oktober 2020 20:00: Stap voor stap naar jouw superpraktijk

Door Annemieke Augusteijn

Het starten van een eigen praktijk is, zeker in het begin, een flink klus. Er komt van alles op je af en elke keuze lijkt de volgende vraag alweer op te roepen. Waar begin je en wat moet je allemaal doen voordat je "echt" kunt beginnen?

In dit gratis webinar werken we samen stap voor stap aan jouw superpraktijk. Bij elke stap vertel ik je wat hier belangrijk is en welke keuzes je kunt maken, zodat je niet meer alles zelf hoet uit te zoeken. Natuurlijk deel ik ook dit stappenplan met je in de vorm van een checklist, zodat je alles later nog eens rustig na kunt lezen en je kunt kijken of je overal aan gedacht hebt.

Dit webinar is speciaal voor remedial teachers, logopedisten en kindercoaches die net gestart zijn met een eigen praktijk of die binnenkort willen gaan starten, maar natuurlijk mag je ook meedoen als je al langer een praktijk hebt en nog een kritisch naar je bedrijf wilt kijken.

7 oktober 2020 20:00: Stel in een paar minuten een handelingsplan op

Door Annemieke Augusteijn

Na je intake en het bekijken van de beginsituatie van je leerling of cliënt heb je vast al precies in je hoofd wat er in je handelingsplan of begeleidingsplan gaat komen. Maar om het ook daadwerkelijk op papier te krijgen is best een klus.

Het viel mij op dat ik bij het schrijven van een plan vaak dezelfde teksten typ. Nu ik al een flink jaar leerlingen begeleid, weet ik wel welk materiaal over het algemeen het beste werkt om een bepaald doel te bereiken en de aanpak die ik daarbij gebruik is bij dat materiaal ook steeds hetzelfde. Dan zou het toch ontzettend handig zijn als ik, na het kiezen van het doel en/of het materiaal de rest van het plan automatisch kon laten invullen.

Aanvankelijk deed ik dit door kruisjes te zetten bij de onderdelen die van toepassing zijn, maar dat vind ik niet zo professioneel overkomen, dus nu heb ik iets anders bedacht. Ik maak gebruik van formules en sjablonen! Dat klinkt misschien nog best ingewikkeld, maar dat is het niet. In dit gratis webinar laat ik je precies zien hoe dit werkt, zodat jij daarna ook in een paar minuten een handelingsplan kunt schrijven.

Doorlopend

Serie: Online begeleiden, het is meer dan alleen die sessie zelf!

Door Annemieke Augusteijn

14 april, 20:00: Een online sessie, hoe dan?
16 april 20:00: En online sessie, wat komt daarna?
Je kunt je meteen voor beide webinars aanmelden of voor 1 van de twee. 

De afgelopen maanden zijn veel remedial teachers, logopedistes en kindercoaches overgestapt op online begeleiding. We hebben toen de scholen dichtgingen keihard gewerkt om de begeleiding van onze klanten door te laten lopen. Er is met veel zorg, en in sommige gevallen zorgen, een programma om te kunnen videobellen uitgezocht, pakketjes met oefenmateriaal zijn samengesteld, rondgebracht of afgehaald en de extra hardware is besteld en geïnstalleerd. 

En dan komt het grote moment, je start de sessie, je leerling belt in en jullie kunnen beginnen. Op dat moment merk je pas echt hoe het is om op afstand les te geven en wat wel of niet kan. 

Speciaal voor wie aan de slag is gegaan, of wil gaan, met online begeleiding, heb ik 2 webinars verzorgd en je kunt deze nog steeds bekijken. In het eerste webinar laat ik je zien wat allemaal mogelijk is tijdens een online sessie en welke tools je kunt gebruiken, naast de tool om te beeldbellen*. In het volgende webinar vertel ik je hoe je ervoor zorgt dat je leerling of cliënt na de sessie ook verder kan met alles wat je in de sessie gedaan hebt.

* omdat er veel verschillende tools voor videobellen gebruikt worden, kan het zijn dat ik iets laat zien, wat met de tool die jij gebruikt niet kan. Helaas kan ik hier niets aan doen, maar ik zal wel zorgen dat ik zo veel verschillende tips geef, dat er met elke tool een aantal tips nuttig is.

Over Annemieke

Annemieke is de eigenaar van Mijn Superkracht en heeft zich gespecialiseerd in de bewuste inzet van ICT in de individuele begeleiding van kinderen. Het begeleiden via videochat is hier een onderdeel van en Annemieke heeft inmiddels al meer dan 7 jaar ervaring met de begeleiding op afstand.

Een beetje van mij en een beetje van...

Blended leren in het basisonderwijs

In het onderwijs en natuurlijk ook in de individuele begeleiding wordt steeds meer gebruik gemaakt van ICT, maar is dat wel altijd effectief? 
Tja, wat betreft de effectiviteit geldt voor ICT in het onderwijs eigenlijk hetzelfde als voor "gewone" lesmethodes, het hangt er namelijk vanaf wat je op welke manier gebruikt.

Voor de lezing die ik voor de LBRT in Assen gaf, heb ik me verdiept in de effectiviteit van blended onderwijs en vooral in hoe je ICT zo in kunt zetten dat het je onderwijs versterkt. Wat ik daarbij heb ontdekt en mijn belangrijkste tips deel ik in een webinar. 
Doe jij ook mee?

Meer verdienen en minder doen, de nieuwe kleineondernemersregeling

Heb je al iets gehoord over de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) die per 1 januari 2020 ingaat?

Toen ik de eerste keer de informatie hierover las, werd ik bloedchagrijnig, want dit kon me flink wat geld gaan kosten. Gelukkig bleek dat te voorkomen door me er even in te verdiepen en ik kan weer opgelucht ademhalen. In dit webinar geef ik eerst wat meer uitleg over omzetbelasting, wat is het en hoe weet je wat je moet betalen, en daarna over de nieuwe KOR. Ook ga ik in om de gevolgen voor jou en je klanten als je wel of niet deelneemt.