Echt, het hebben van een eigen praktijk is ontzettend leuk, maar wat is het soms toch ingewikkeld hoe het zit met de belastingen.

Van alle onderwerpen waar ik vragen over krijg, is de omzetbelasting en alles wat daarbij komt kijken toch wel het moeilijkste uit te leggen. En de collega's waar ik het mee bespreek, krijgen meestal een blik in hun ogen die ik herken van mijn leerlingen als ik bijvoorbeeld over procenten begin...

En toch valt het wel mee, als je gebruik maakt van de vrijstelling voor het onderwijs en/of de kleineondernemersregeling bestaat zelfs de kans dat je helemaal geen BTW hoeft af te dragen. Dat kan je duizenden euro's per jaar schelen!

Maar ja, dan moet je natuurlijk wel weten wat dat zijn en hoe je ervoor in aanmerking komt. Dat blijkt wel eens lastig, want ik merk zelfs dat regelmatig boekhouders moeite hebben met hoe het nu precies zit.

Omdat het echt de moeite waard is om je hier in te verdiepen, verzorgde ik speciaal voor wie deze termen nog niet kent of niet precies weet hoe je hier gebruik van maakt dit webinar.

Door Annemieke Augusteijn, Mijn Superkracht

In 2009 begon Annemieke haar eigen praktijk. Die praktijk is inmiddels uitgegroeid tot Mijn Superkracht en hiermee heeft ze het zo druk, dat ze zelf geen leerlingen meer begeleidt. In plaats daarvan beheert ze de online omgeving en ondersteunt ze de aangesloten begeleiders op het gebied van ondernemen, marketing en promotie.

Doelgroep remedial teachers, logopedisten en kindercoaches met een eigen praktijk

Duur ongeveer 1 uur

Bewijs van deelname ja

Kosten €27,50 (excl. btw), inclusief:

  1. 1 weken toegang tot de opname
  2. de mogelijkheid om de presentatie te downloaden
  3. toegang tot aanvullende informatie 

De kijklink is persoonlijk en het is niet toegestaan deze of de opname te delen met anderen.

Disclaimer
Annemieke is geen jurist of fiscalist en deelt in dit webinar de informatie zoals die bij haar bekend is, inclusief links naar deze informatie bij bijvoorbeeld de belastingdienst. Zij is niet aansprakelijk wanneer je op basis van deze algemene informatie beslissingen neemt die onvoordelig uitvallen of nare gevolgen hebben.
Neem voor advies voor jouw persoonlijke situatie contact op met een expert.

Aanmelden voor activiteit