Bekijk of beluister je dit blog liever dan dat je het leest? Speel dan deze video af.

Waarschijnlijk is het al genoeg als ik je vertel dat ik echt "een juf" en een zelfstandige ondernemer ben, maar voor de zekerheid zal ik je even uitleggen wat ik daar, in dit geval, mee bedoel. Ik bedoel namelijk niet dat ik een pedagogisch en didactisch zeer geschoolde onderwijsprofessional ben, wat wel zo is natuurlijk 😉, maar ik bedoel vooral dat ik best wel "een beetje" eigenwijs kan zijn en graag zelf bepaal hoe ik dingen doe. Het liefste doe ik ze ook zelf, want dan worden ze gedaan zoals ik ze wil hebben. 

Waarschijnlijk vraag je je nu af wat dit betekent voor de omgeving en voor Mijn Superkracht. Dat zal ik je in dit blog vertellen, want als jij je in het bovenstaande herkent, ben je hier vast benieuwd naar!

Ik bepaal zelf hoe ik mijn begeleiding vormgeef

Mijn begeleiding is maatwerk, dat betekent dat ik voor elke leerling kijk welke aanpak en welke materialen voor deze leerling het beste zijn. 

In het ontwerp van de omgeving is ervoor gezorgd dat hij dat maatwerk mogelijk maakt. Dat betekent dat je elk online materiaal, elke oefenwebsite en elke instructievideo kunt gebruiken in de opdrachten die je klaarzet voor je leerlingen, uiteraard rekening houdend met de auteursrechten. Ook kun je je eigen bestanden en opmaak gebruiken voor handelingsplannen, verslagen, facturen, etc.

Ik bepaal zelf waar ik gebruik van maak

Ik vind het bijzonder vervelend als ik een handige tool ontdekt heb en ik merk dat er gebruik gemaakt wordt van een abonnementsstructuur, waarbij je steeds een aantal functies in combinatie erbij krijgt als je een duurder abonnement kiest. Ze doen het vast expres, maar er is dan altijd net 1 functie bij dat duurdere abonnement, die ik heel handig vind. Meestal is het er ook echt maar 1, waardoor ik moet kiezen tussen die functie niet kunnen gebruiken of (veel) meer betalen.

Bij Mijn Superkracht kun je daarom kiezen welke functies je wel of niet wil gebruiken en je krijgt zelfs 3 maanden de tijd om zonder kosten uit te proberen welke functies je wil gaan gebruiken, zodat je echt alleen betaalt voor wat jij handig vindt.

Ik bepaal zelf wel wat ik doe

Nu ik een eigen bedrijf heb, kan ik me niet meer voorstellen dat ik daar ooit mee zou stoppen om bijvoorbeeld weer in het onderwijs te gaan werken. De vrijheid die ik heb om mijn eigen keuzes te maken en te bepalen welke diensten ik op welke manier aanbied, bevalt me enorm goed.

Bij Mijn Superkracht aangesloten zijn, betekent daarom ook niet dat je je praktijk opgeeft. Alle aangesloten begeleiders zijn zelfstandige ondernemers die trots zijn op hun bedrijf en die daarin hun eigen keuzes maken. Ze hebben gewoon hun eigen praktijk met hun eigen huisstijl en hun eigen website met daarop eventueel een link om in te loggen bij de online omgeving.

Ik ben er op mijn beurt trots op dat 1 van hun keuzes is dat ze deel uit willen maken van het netwerk van begeleiders en dat ik hen mag vermelden op de website, uiteraard met een link naar de website van hun praktijk.