Ieder kind heeft een sleutel tot succes en die moet gevonden worden!

Wie is juf Evelien?

Ik wil dat uw kind weer plezier krijgt in het leren of het naar school toe te gaan. Ik ben continue gefocust op wat al lukt en welke stappen er gemaakt worden. Daarmee groeit het zelfvertrouwen. Vaak krijgt uw kind dan al meer plezier en zal het meer leren. Iets waar uw kind zoveel aan heeft voor de toekomst. De weg is bij mij niet van te voren uitgestippeld, wel het doel dat we willen behalen. Ik deins mee op de golven van hetgeen dat nodig is. Met mijn geduld, (beweeg)spelletjes, duidelijkheid en vriendelijkheid heb ik tot nu toe alleen nog maar afscheid genomen van kinderen die met zelfvertrouwen en meer plezier de toekomst tegemoet gingen.

De weg er naar toe

Na de PABO ben ik met veel plezier aan de slag gegaan op een school in Den Haag in groep 1. De startende school zorgde ervoor dat ik samen met mijn kleutercollega's en de intern begeleider het beleid moest gaan vormgeven voor de kleuters. Het jaar erop waren er drie groepen 1/2, stonden er een stuk minder tafels in de klas waardoor er ruimte was om te spelen en werkten we met een speelwerkles. Hierin stuurden we de ontwikkeling van de kinderen en maakte we gebruik van de kwaliteiten van ieder kind. We werkten met zijn drieën samen om alle kinderen te laten profiteren van de sterke kanten van iedere juf. Het gaf me energie om het beleid vorm te geven en uit te voeren. Daarna ben ik gaan werken in Rotterdam voor een groep 3/4. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over de basis van het leren voor de rest van het leven van kinderen. In deze groep zaten kinderen die meer nodig hadden, dan ik kon bieden als leerkracht. Deze kinderen maakten me nieuwsgierig. Ik zou meer willen weten over het begeleiden van kinderen die niet in het standaardprogramma passen en waarbij niks lijkt te werken. Toen besloot ik de opleiding remedial teacher en intern begeleider te gaan volgen en mijn eigen praktijk te beginnen.

Mijn droombaan

Om de kinderen die net niet mee kunnen komen verder te kunnen helpen, geeft me veel voldoening en energie. Soms is de weg hobbelig, maar komt het kind er sterker uit. Ook al is daar een andere weg voor nodig dan ik, ouders en school van te voren hebben bedacht. Een grotere beloning voor mijn inzet kan ik mij niet wensen. Mijn praktijk is een droombaan, omdat ik veel kan combineren;

- begeleiding op een leergebied, zoals rekenen, spelling, begrijpend en technisch lezen

- begeleiding bij het verbeteren van executieve functies en werkhouding (een intensief traject waarin school, ouders, ik en het kind nauw samenwerken)

- begeleiding van een jongen op een tytylschool met spraakcomputer en het aanbod vormgeven dat bij zijn niveau past

- begeleiding bij het plannen en leren leren op de middelbare school

- verzorgen van cursussen ' baby- en kindergebaren'

- cursussen volgen die mijn interesse hebben naast remedial teaching, zoals kindertekeningen lezen en begrijpen

- het ontmoeten van steeds nieuwe mensen en daarmee samenwerken

Wie is Evelien?

Als juf ben ik het liefst bewegend en spelend bezig, maar als persoon verschilt dat niets. Ik ben gek op spelletjes spelen en ben het liefst buiten om te wandelen, fietsen of gewoon buiten zijn. Mijn dochters delen dit met mij en we zijn daarom ook vaak in de speeltuin, het bos of het strand te vinden. Ik probeer bewust te leven door zoveel mogelijk lokaal boodschappen te doen, na te denken over de spullen die ik koop en door dingen zelf te maken.

 Facebook