Op 1 september 2016 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, naast mijn baan. Ik werkte op het VMBO met leerwegondersteuning. Daar was ik in 2007 begonnen als Remedial Teacher, maar moest door bezuinigingen voor de klas. Hoewel ik de kinderen hartstikke leuk en lief vond, was het niet waar mijn hart lag. Ik wilde de leerlingen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en dan in een 1-op-1-situatie. Ik bleef wel de leerlingen met dyslexie begeleiden, maar voor de echte RT was weinig tijd meer. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloot ik toen mijn eigen praktijk op te starten.

Inmiddels bestaat mijn praktijk al 5 jaar en heb ik al heel wat leerlingen kunnen helpen om met plezier naar school te kunnen gaan.

Mijn praktijk heet niet voor niets RT-praktijk Met geMAK... Het is niet alleen een samenvoegsel van mijn naam (Mirjam Adriaansen-Kapitein), maar ook ben ik van mening dat elke leerling met gemak naar school zou moeten gaan. Niet dat alles makkelijk moet zijn op school (want dat is het niet, je komt moeilijke onderdelen tegen), maar wel dat een leerling ook de moeilijke zaken aan durft te gaan. Daarbij help ik mijn leerlingen zo goed mogelijk op weg.