De omgeving in het kort


In de beveiligde online omgeving vind je alle informatie over de begeleiding die je kind krijgt. De begeleider schrijft hier bijvoorbeeld verslagen van de sessies, noteert wanneer de volgende sessie is en vertelt wat je thuis kunt doen om te oefenen.


Als je kind begeleiding krijgt, is het belangrijk dat jij als ouder of verzorger bij deze begeleiding betrokken wordt. Een begeleider doet dit door jou bijvoorbeeld te vertellen wat er behandeld is tijdens een sessie of wat je thuis kunt doen naar aanleiding van die sessie.

De begeleiders die aangesloten zijn bij Mijn Superkracht gebruiken hier de online omgeving voor.  

Voordelen van de beveiligde online omgeving

De omgeving van Mijn Superkracht is speciaal voor dit soort berichten ontwikkeld en heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Hij is zo ingericht dat je alle informatie makkelijk terug kunt vinden, zo staan de oefeningen voor thuis bijvoorbeeld niet in de verslagen van de sessies, maar hebben ze een eigen "hoekje".
 • Alle berichten staan bij elkaar, je hoeft dus niet te zoeken in je mail en WhatsApp berichten om een specifiek bericht terug te vinden.
 • Andere mensen die betrokken zijn bij de begeleiding van je kind, bijvoorbeeld de leerkracht, kunnen ook een account krijgen zodat zij ook op de hoogte zijn van wat voor hen belangrijk is. Dit gebeurt alleen met jullie toestemming en de begeleider kan instellen tot welke onderdelen zij toegang krijgen.
 • De omgeving is beveiligd en ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, er wordt zorgvuldig omgegaan met jullie gegevens.

Bekijk de omgeving

Ben je benieuwd naar de omgeving en zou je meer willen weten over de mogelijkheden en waarom hij op deze manier ontworpen is? Bekijk dan dit webinar dat ik hierover verzorgd heb. Je kunt het hele webinar bekijken of doorklikken naar de onderdelen die je interessant vindt. In de omschrijving van de video zie je op welk moment welk onderwerp aan bod komt.

Beginnen met Mijn Superkracht

Op het moment dat een begeleider een account voor je kind of voor jou aanmaakt, ontvang je een mail met een link om een wachtwoord aan te maken en het account in gebruik te maken. 

In dit bestand lees je welke stappen je zet om het account in gebruik te nemen. Verder staan in dit bestand de belangrijkste dingen voor het gebruik van de omgeving bij elkaar.

Handleiding

Heb je concrete vragen over de werking van de omgeving of lukt iets niet? Na het inloggen vind je de link naar de handleiding in het menu aan de linkerkant. Ook vind je alle filmpjes uit de handleiding onderaan deze pagina.

Webchat

Ook kun je gebruik maken van de webchat om een vraag te stellen. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat de chat alleen gekoppeld is aan je IP-adres en ik dus niet kan zien met wie ik "praat". Als je de pagina verlaat en je graag een reactie wil ontvangen op je bericht, kun je je mailadres invullen. Dit wordt dan gekoppeld aan je IP-adres opgeslagen, zodat de reactie naar je gemaild wordt en ik je bij je volgende bezoek wel kan herkennen.

Filmpjes handleiding
 • Paradera
  Inge Beek

 • Midwoud
  Monique Stootman

  Ik ben een kindercoach die zich graag inzet zodat ieder kind, met plezier en zelfvertrouwen, de basisschooltijd doorloopt!

  Lees meer
  Gediplomeerd leerkracht
  Gediplomeerd remedial teacher
  Specialist spellingproblemen
  Specialist executieve functies
  Basisonderwijs
 • Teteringen
  Daniëlle Roelen

  Enthousiast, gedreven, out of the box denkend en het beste uit iedereen willen halen.

  Lees meer
  Gediplomeerd leerkracht
  Gediplomeerd remedial teacher
  Gecertificeerd kindercoach
  Basisregistratie LBRT
  Specialist leesproblemen en dyslexie
  Specialist rekenproblemen en dyscalculie
  Specialist executieve functies
  Specialist leren leren
  Specialist visuele leerstijl en beelddenken
  Specialist spellingproblemen
  Basisonderwijs
  VMBO
  MBO
  HAVO onderbouw
  HAVO bovenbouw
  VWO onderbouw
  VWO bovenbouw
Mijn Superkracht.nl
Geïnteresseerd?

Wil je ook gebruik maken van Mijn Superkracht?
Neem vrijblijvend contact op of registreer direct!

Contact Registreer